Gir eksem kløe eller fører kløe til forverring av eksisterende eksem og utslett? Svaret er nok både og.

Atopisk eksem innehar et komplekst bilde av symptomer som består av en defekt hudbarriere som gjør at vanntapet fra huden øker mer enn normalt. Konsekvensen av en defekt hudbarriere er tørrhet og dehydrering over tid. Men en defekt hudbarriere kan også gi rom for at bakterier og annen mikrostoffer/ urenheter kan trenge ned i huden og forårsaker infeksjoner og betennelser. Kløe kan sies å være en del av en omfattende samling av infeksiøse og betente reaksjoner. 

Kløen kan noen ganger oppleves så ubehagelig at en pasient med atopisk eksem ikke klarer å stoppe å klore seg selv. Dette vil naturligvis føre til forverring av eksemet.

Kløe- og eksemsirkelen må brytes ved help av egnet behandling. Sliter du med atopisk eksem eller annen form for eksem bør du ta kontakt med lege for å få medisinsk vurdering og behandling.

Secalia hudserie består av kremer som er utviklet for atopisk hud med tørrhet. Er egnet til både voksen og små barn helt ned til spedbarnsalderen. Husk å velge riktig produkt til ditt behov!

Secalia Ultra virker mykgjørende og dempende på eksem med lett kløe.

Kjøp Secalia Ultra her.

Secalia Balm for eksem med røde utslett. Lukker og fornyer huden ved å reparere den skadede hudbarrieren.

Kjøp Secalia Balm her.

Secalia DS til svært tørr hud i ansikt. 

Kjøp Secalia DS her.