Sol og kviser

Det er mange helsegevinster av sol, blant annet dannes "solskinnsvitaminet" Vitamin D i huden under solstråling. Det er likevel viktig å huske å bruke solkrem for å beskytte huden mot solskader, tørrhet, tidlig aldring og hudkreft. Har du fet hudtype merker du kanskje at kvisene forverres når du er lenge ute i sola. Dette er fordi soling kan øke talgproduksjonen i huden. I tillegg stimulerer sola keratiniseringsprosessen slik at porene blir fortettet av døde hudceller og keratin. 

Mange som sliter med fet og uren hud har også aknearr. Soleksponering kan gjøre arrene mørkere og mer synlige. Bruk derfor en solkrem med høy faktor som ikke tetter igjen porene. Har du en fet hudtype kan du gjerne velge en solkrem som har en mattende effekt på huden.

Enkelte vegrer seg for å bruke solkrem med høy faktor fordi de tror det er ensbetydende med null brunfarge. Dette stemmer derimot ikke. En god solbeskyttelse vil nemlig gi deg en kontrollert melaninproduksjon slik at du får en jevn brunfarge. Det kan ta litt lengre tid, men solkremen vil beskytte huden mot solskader, samt påføre fukt slik at huden flasser mindre. Resultatet er en sunn brunfarge som varer lengre.
Clean Derm SPF +30 er en solkrem med høy beskyttelse spesielt utviklet for aknehud. Den er fuktgivende og utformet med et nøye utvalg av ingredienser som ikke tilstopper porene, samtidig som den matter ned huden. Solkremen har behagelig konsistens, absorberes lett i huden og etterlater ingen hvite merker.  

I huden vår finnes enzymet 5-⍺-reduktase som normalt stimulerer androgen overvekt og økt kvisedannelse. Clean Derm SPF 30+ virker talgregulerende med 5-⍺-avocuta, et ekstrakt fra avokado som virker hemmende på dette enzymet. Dette er grunnen til at Clean Derm SPF 30+ kalles for en kvisesolkrem og en aknesolkrem.

Solkremen har avansert, bredspektret og fotostabilt UVA- og UVB-filter. Parfymefri. 

Bruk: Påføres på ansikt og hals før soleksponering, helst 15 minutter før man går ut i solen. Gjenta påføring regelmessig for å opprettholde beskyttelsen, spesielt etter svømming og sportsaktiviteter. Unngå kontakt med øynene.