HVA ER ROSACEA?
Rosacea er en betennelse i huden som gjør at huden blir rød - ofte midt i ansiktet, særlig på nese, hake, kinn og panne. Etter et utbrudd kan huden hovne opp og lett utvidede blodkar bli synlige. Små kviser kan også oppstå, men det er viktig å ikke forveksle rosacea med akne, ettersom rosacea ikke forårsaker hudormer. Det skal derfor behandles med fuktgivende hudprodukter med irritasjonsdempende, beroligende og karsammentrekkende ingredienser.

Årsaken til rosacea er ikke kjent. Det kan være arvelig og mye tyder på at langvarig eksponering for sollys kan utløse sykdommen. Det er derfor lurt å bruke høy solfaktor. Andre faktorer som kan forverre eller trigge nye utbrudd kan være temperatursvingninger, inntak av varm drikke, sterk mat og alkohol. Rosacea er svært vanlig og er mest utbredt i Skandinavia og Nord-Europa. Tilstanden er kronisk, men kan forbedres med behandling. Det er derimot stor risiko for utvikling av nye utbrudd. 

RUBORIL EXPERT S ANSIKTSKREM
Ruboril Expert S inneholder β-CALM® Complex, karitésmør, glyserin, fosfolipider, ekstrakt fra jojoba-, mimosa- og solsikkeolje og camelina olje.
Ansiktskremen er perfekt for deg som sliter med rødhet og lett utvidede blodkar på sensitiv og tørr hud. Tilfører lipider, fukt og styrker hudbarrieren. 
Bruk: Påsmøres morgen og kveld på ansikt og hals. Brukes forebyggende.

Klikk her og få opptil 30% rabatt ut uken.

Kliniske resultater: 
Påvist betydelig reduksjon i rødhet etter 4 ukers bruk:

  • Rødhet ble redusert med 70%*
  • Jevnere hudtone med + 48% *

*Resultatene er basert på 20 frivillige som brukte produktet 2 ganger om dagen i 28 dager. Huden ble vurdert før og etter av hudlege. 


FØLER DU AT ROSACEA-UTBRUDDENE KOMMER OFTE?
Her kommer 10 praktiske tips om hva du kan gjøre for å redusere utbruddene. 

1. Bruk mild ansiktsrens
Rens ansiktet lett om morgenen og godt om kvelden med en mild ansiktsrens med beroligende ingredienser. 
Aquaruboril micellar ansiktsvann beroliger hud som lett blir rød med synlige blodkar samtidig som den virker mykgjørende. Formuleringen er så skånsom at man ikke trenger å skylle av ansiktsvannet.

2. Ikke tørk ansiktet for hardt
“Klapp” heller ansiktet forsiktig tørt med et rent håndkle. Du kan også bruke hendene dine til å klappe huden tørr.

3. Påfør tilpasset fuktpleie 
Påfør daglig en ansiktskrem som er tilpasset rød, sensitiv hud. Husk å velge riktig formulering tilpasset din hudtype. Det finnes kremer for tørr hudtype og fet til kombinert hudtype. 

4. Unngå sterk mat, sterkt krydret mat og alkohol
Det finnes mange ulike faktorer som kan utløse rosaceautbruddene. Noen av de mest vanligste faktorene som er identifisert er inntak av sterk mat, sterkt krydret mat og alkohol. 

5. Solfaktor året rundt
Begrens soleksponering og bruk solfaktor hele året. Det finnes flere dagkremer med høy solfaktor og farge som både beskytter huden og kamuflerer rødhet, blant annet Ruboril Expert 50+ med dokumentert effekt på rød hud/rosacea. Fargen blander seg godt inn i huden og gir en naturlig finish. 

6. Ikke bruk kortisonkrem i ansiktet 
Kortisonkrem gjør huden mer solfølsom, og kan forverre tilstanden.

7. Stress ned
Psykisk stress kan forverre rosacea. Prøv derfor å stresse ned. 

8. Unngå peeling og skrubb
Rensekorn, som ofte finnes i peeling- og skrubbeprodukter, kan irritere sensitiv og rød hud.

9. Behandle "kvisene" med riktige produkter
Når man har rosacea kan man oppleve at det dukker opp kviselignende utslett som ofte forveksles med akne - som er noe helt annet. Bruk produkter som beroliger huden. Metroruboril A.Z er en gelformula som demper utslett og kviser på hud med rødhet. Ta kontakt med oss hvis du er usikker på din hudtilstand, så hjelper vi deg.

10. Unngå altfor varme bad og opphold i badstue
Varmen øker blodtilstrømningen til ansiktet slik at du blir mer rød.