Ikke alle Hyaluronsyrer er like. Men som du sikkert vet er Hyaluronsyre fantastisk bra for huden din. Den fukter og støtter huden slik at den blir sunnere og sterkere. I tillegg får du en hud som ser yngre ut, virker mer elastisk og øker kollagenproduksjonen, slik at huden virker yngre med mer glød og styrke. Hyaluronsyrer gir deg en "plumping effekt" og fyller ut fine linjer og rynker. Men da må størrelsen på hyaluronsyren ha en riktig sammensetning med ulik størrelse og vekt.

 

 

Viktig med ulik størrelse og vekt

Men vet du at det er mer komplisert enn det? Det er viktig at Hyaluronsyrene har ulik størrelse og vekt ellers vil de ikke kunne penetrere ned i de dypere hudlagene. Fordelene med produkter med ulik molekylstørrelse er at de små partiklene baner vei ned i hudlagene slik at de større molekylene fyller ut mer også i de nedre hudlagene. Fillerina bekjemper aldringtegn ved at produktet inneholder seks ulike Hyaluronsyrer med ulik størrelse og vekt. Produktet har kliniske studier som dokumenterer tydelig effekt. Link til effektstudiene.  

Små og store molekyler trekker lettere ned i huden

Penetreringen i de ulike hudlagene er avhengig av både de små og store molekylstørrelsene. Hvis de er for store vil de ikke klare å penetrere huden og blir bare sittende på utsiden av huden. Hvis de er for små vil de ikke være nyttig for huden. Fillerina inneholder høyeste kvalitet av Hyaluronsyrer og kliniske studier har dokumentert effekten både på rynkedybde og ansiktsløft. 

Suger som en svamp 

Hyaluronsyrene molekylene trekker til seg fuktigheten i huden som en svamp. Disse molekylene trekker til seg tilsvarende 1000 ganger eget fuktighetsvolum. Derfor er Hyaluronsyrebehandling blitt veldig populert. Men størrelsen på Hyaluronsyremolekylene avgjør om det lar seg gjøre å penetrere, restrukturere og revitalisere huden i de nederste hudlagene. Jo mindre molekylestrørrelser jo lengre ned i huden trekkes og virker hudbehandlingen. De minste molekylene klarer også å sette igang hudens egenproduksjon av hyaluronsyrer samt egen kollagenproduksjon.