Hyaluronsyre er blitt en snakkis

The New York Times, Vogue, Financial Times,  Elle  og mange andre magasiner og ukeblader har skrevet om mirakelmolekyler som fungerer og som reduserer rynker og fine linjer. Disse hyaluronsyrene er blitt en trend og står høyt på agendaen når man beskriver de viktigste anti-aging produkter i verden. Molekylene er svært ettertraktet i skjønnhetsindustrien.

 

Et naturlig stoff i kroppen

Hyaluronsyre er et stoff som produseres naturlig av kroppen for å fukte og beskytte hudvevet. Kjemisk er hyaluronsyre klassifisert som et glykosaminoglykan, siden molekylet dannes av to enkle sukkerarter, glukuronsyre og N-acetylglukosamin, i gjentakende molekylsekvenser. Denne spesielle molekylstrukturen kan holde igjen og samle store mengder vann i hudvevet, slik at huden fuktes og beskyttes ved ekstra sterk spenning og belastning. Hyaluronsyre kan binde til seg vann opp til tusen ganger sin egen vekt.Den høye tiltrekningen til andre hyaluronsyremolekyler og andre komponenter i den ekstracellulære matriksen gjør at det dannes et tett og komplekst nettverk av molekyler som opprettholder hudvevets styrke, form og struktur.

 

Reduksjon av hyaluronsyre i huden med alderen

Hyaluronsyre er en viktig og naturlig komponent i huden, som bidrar til å gi huden mykhet og elastisitet. Konsentrasjonen av hyaluronsyre i hud- og bindevevet reduseres imidlertid med alderen. Selv om denne konstante og omfattende reduksjonen er en av hovedårsakene til aldring av huden, gjør hyaluronsyre det mulig å fornye selv moden hud, ved å stimulere hudcellene til å gjenopprette fasthet i huden.Hyaluronsyre kan også brukes ved korrigering av andre kosmetiske hudtilstander, for eksempel å redusere synligheten av arr, gjøre lepper fyldigere og øke volumet i kinnbein. Jo yngre vi er jo høyere nivå av hyaluronsyre har vi i kroppen. Alder og eksponering for UV-lys fører til at huden "faller sammen" som fører til rynker, fuktigheten reduseres og resultatet blir en mindre  elastisk hud med synlige aldringstegn.

 

Penetrerer dypt ned i de ulike hudlagene

I likhet med hyaluronsyrefillere brukt i kosmetisk medisin, er målet med Fillerina® å få store mengder hyaluronsyre til å penetrere dypt ned i de ulike hudlagene, for å fylle de mest synlige og innsunkne hudområdene (spesielt slappe hudområder, rynker og fine linjer), og for å øke volumet i kinnbein og lepper.