Lurer du på hva hyaluronsyre er?

Du har kanskje hørt om hyaluronsyre, men vet du hva det er? Du vet kanskje at det brukes i kosmetikk og fillerbehandling. Men hva gjør hyaluronsyren med huden og hvorfor er det effektivt mot rynker?

 

 

Hyaluronsyre er laget av to ulike sukkerstoffer som binder store mengder fuktighet. Tenk den en svamp som blir fylt med vann. Hyaluronsyre binder store mengder vann i huden og har en unik evne til å øke volum og fuktighet i huden.

Reduseres med alderen

Hyaluronsyre er en viktig og naturlig komponent i huden, som bidrar til å gi huden mykhet og elastisitet. Konsentrasjonen av hyaluronsyre i hud- og bindevevet reduseres imidlertid med alderen og gjør at leddene kjennes stivere og huden mister volum. Selv om denne konstante og omfattende reduksjonen er en av hovedårsakene til aldring av huden, gjør hyaluronsyre det mulig å fornye selv moden hud, ved å stimulere hudcellene til å gjenopprette fasthet i huden. 

Daglig tilførsel av Hyaluronsyrer 

Det finnes hyaluronsyre blant annet  i kosmetiske produkter for å bygge opp volum og fylde naturlig ved å tilføre dette stoffet i den naturlige hudpleieserien Fillerina som har de ingrediensene du bør ha i ditt daglige hudpleieprogram.

Naturlig stoff i kroppen

Hyaluronsyre er et stoff som produseres naturlig i kroppen for å fukte og beskytte hudvevet. 

Binder store mengder vann

Studier viser at Hyaluronsyre tiltrekker 1000 ganger sin egen vekt med vann.  Den spesielle molekylstrukturen kan holde igjen og samle store mengder vann i hudvevet, slik at huden fuktes og beskyttes ved ekstra sterk spenning og belastning. Det dannes et tett og kompleks nettverk av molekyler som opprettholder hudvevets styrke, form og struktur.

Økt fylde og volum

Hyaluronsyre kan også brukes ved korrigering av andre kosmetiske hudtilstander, for eksempel å redusere synligheten av arr, gjøre lepper fyldigere og øke volumet i kinnbein.

Smøremiddel

Hyaluronsyre er en meget viktig del av bindevevets grunnsubstans. Hyaluronsyre finnes også i leddvæske og er med på å gi den dens seige konsistens og gjør den til det beste smøremiddel som finnes.