Noen ganger ser huden vår tørr og gusten ut og da er det ekstra viktig å ta action og gi den fuktighet og næring,  slik at vi kan for å bedre tilstanden raskest  mulig. Huden er vårt største organ og har du  plager med tørr og gusten ser du ikke ut til å ha det særlig godt.

 

9 tips for å gi førstehjelp til huden din

Drikk nok vann, hver dag. Tilfør masse fuktighet til huden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rens huden to ganger daglig og bruk gjerne peeling og  eksfolier huden opptil flere ganger i uken. Prinsippet med peeling  er å fjerne døde hudceller og å gi deg en mykere , jevnere og glattere hud med raskere produksjon av nye, friske hudceller. Det finnes mange ulike typer på markedet, så finn den du liker best.

Bruk solfaktor for å beskytte huden mot det skadelige sollyset (UVA - aldring og UVB- burning/brenner huden og gir solskader) jo høyere faktor jo bedre.

Spis sundt og få i deg nok sunne fettsyrer. Du blir hva du spiser sier et kjent ordtak som fortsatt er gjeldene. Mat skal bidra til at hjernen fungere slik den skal. Ta dderfor matvanene dine på alvor og les hvilke matvarer som er bra for deg. Det finnes utrolig mye godt lesestoff både i magasiner, ukeblader og andre fagtiskrifter. Pass på å følge med og lær deg litt om sundt kosthold.Det påvirker huden din så om du vil ha en fin hud er kostholdet ditt utrolig viktig.

Unngå alkohol og sigaretter. Huden blir grå og gusten av sigarettrøyking og alkohol, så disse produktene bør du unngå for å få en fin hud. 

Søvn

Søvn styrker og vedlikeholder huden.Ta søvn på alvor hvis du er opptatt av å ha en fresh og fin hud. Mørke ringer og poser kommer mer tilsyne ved for lite søvn. Aldringsprosessen går raskere hos personer som sover for lite. Det gjelder ikke bare hudaldringen, men hele kroppen eldes raskere ved for lite søvn. Så gi deg selv en god søvn rutine og unn deg 7-9 timer hver natt.

Sukker

Unngå sukker - Det er gift for kroppen. Hvis du har jevnt  høyt blodsukker, vil huden din eldes fortere. Det er konklusjonen ledet av nederlands Diana van Heemst fra Universitetet i Leiden. Studien oppdaget noe meget interessant.

Observatører ble bedt om å vurdere hvor gamle forsøkspersonene så ut på fotografier. De med høyest blodsukker ble vurdert som i underkant to år eldre enn de med lavest blodsukker. Grunnen til at det er slik, er ennå ikke sikkert klarlagt. Men forskerne tror at sukkeret kan sette i gang kjemiske reaksjoner som fører til at bindevev i huden blir skadet og derfor mindre elastisk.

Fysisk aktivitet

Hold deg fysisk aktiv, det vil gi deg en friskere hud. Forskning viser også at trening kan utsette hudens aldring, men også gi eldre hud et yngre utseende.

Amerikanske forskere ved American Medical Society of Sports Medicine har funnet ut at trening ikke bare holder huden yngre - den kan også ha en reversibel effekt og gi eldre mennesker som begynner å trene sent i livet, yngre hud

Få i deg nok antioksidanter

Sørg for å få i deg nok antioksidanter. Antioksidanter er vitaminer, karotenoider, peptider, enzymer og proteiner som beskytter cellene mot frie radikaler i kroppen vår. Frie radikaler fører til oksidasjon som kan skape skadelige kjedereaksjoner som kan få konsekvenser på cellenivå. Antioksidanter i mat beskytter og bevarer cellene mot oksidasjon . Det svært viktig å få nok av de fleste antioksidanter gjennom et balansert og naturlig kosthold, rikt på frukt, grønnsaker, belgfrukter, hele gryn og nøtter, samt protein av høy kvalitet som fisk, kylling, vilt og kjøtt

 

Kilder:

Iform.nu, Aftenposten.no

 http://www.sleephealthjournal.org/article/S2352-7218(15)00015-7/fulltext

 http://forskning.no/content/sukker-elder-huden

 https://well.blogs.nytimes.com/2014/04/16/younger-skin-through-exercise/?_php=true&_type=blogs&_php=true&_type=blogs&_php=true&_type=blogs&smid=tw-share&_r=3&

 https://no.wikipedia.org/wiki/Antioksidant