SINK PCA
Sink PCA er sinksaltet av pyrrolidon karboksylsyre (PCA). Sink PCA absorberer overflødig olje, regulerer talgproduksjonen og hemmer bakterievekst, samtidig som den hjelper huden å holde på fuktigheten. På grunn av disse egenskapene er den hyppig brukt som ingrediens i hudpleie rettet mot fet hud med tendens til kviser (akne). 

Det er sinkdelen som står for den talgregulerende virkningen av sink PCA (1).  Når talgproduksjonen nedsettes vil huden oppleves mindre blank og forekomsten av kviser og hudormer reduseres. Sink har også en antibakteriell virkning som er gunstig fordi bakterier som bryter ned overflødige talgpropper kan skape betente, vonde kviser. Sink hjelper til å roe ned og redusere betennelsen. 

Sink PCA virker fuktbevarende og hudpleiende (2) takket være PCA-komponenten. PCA er en fuktbinder som forekommer naturlig i huden og er en såkalt NMF (Natural Moisturizing Factor). Den har evne til å binde vann i huden og redusere fukttap. Mengden PCA i huden avtar med økende alder. 

Hvis du har kviser, fet eller akneutsatt hud er dette en ingrediens du bør se etter når du velger renseprodukt, dagkrem og nattkrem.

I henhold til den europeiske kosmetiske reguleringen er vannløselige sinksalter tillatt med en konsentrasjon opptil 1% sink i kosmetiske produkter. (3)

 


ZINC PCA brukes mye i hudpleie for fet hud  på grunn av sine egenskaper. 

 

 

 

 

 Kilder: 
(1)   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4120804/
(2)  Din kosmetikk-og hudpleieguide - Monika Andersen | Kolofon Forlag AS 2012

(3)  https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/cosing/index.cfm?fuseaction=ref_data.regulations



Følgende produkter inneholder Zinc PCA: