Solens effekt på kviser og aknearr
Det er mange helsegevinster av sol, blant annet dannes "solskinnsvitaminet" Vitamin D i huden under solstråling. Det er likevel viktig å huske å bruke solkrem for å beskytte huden mot solskader, tørrhet, tidlig aldring og hudkreft. Har du fet hudtype merker du kanskje at kvisene forverres når du er lenge ute i sola. Dette er fordi soling kan øke talgproduksjonen i huden. I tillegg stimulerer sola keratiniseringsprosessen slik at porene blir fortettet av døde hudceller og keratin. 

Mange som sliter med fet og uren hud har også aknearr. Soleksponering kan gjøre arrene mørkere og mer synlige. Bruk derfor en solkrem med høy faktor som ikke tetter igjen porene. Har du en fet hudtype kan du gjerne velge en solkrem som har en mattende effekt på huden.

Enkelte vegrer seg for å bruke solkrem med høy faktor fordi de tror det er ensbetydende med null brunfarge. Dette stemmer derimot ikke. En god solbeskyttelse vil nemlig gi deg en kontrollert melaninproduksjon slik at du får en jevn brunfarge. Det kan ta litt lengre tid, men solkremen vil beskytte huden mot solskader, samt påføre fukt slik at huden flasser mindre. Resultatet er en sunn brunfarge som varer lengre. 

Valg av solkrem - Unngå fet formulering
Det er ikke alltid like lett å finne en solkrem på markedet tilpasset fet hudtype. Mange solkremer kan være fete, klissete eller etterlate hvite merker. Velg solbeskyttelse med en lett formulering som gel, lotion eller tyntflytende krem. Pass på at solbeskyttelsen ikke tetter igjen porer, som oftest vil det stå "ikke-komedogen" på produktet. 

I vårt sortiment har vi serien UVEBLOCK, en solserie med meget høy beskyttelse mot solens UVA-og UVB-stråler. Produktene er spesialutviklet til sensitiv og sart hud, og med nøye utvalgte ingredienser for økt toleranse. For fet hud til kombinert hud med tendens til kviser anbefaler vi UVEBLOCK SPF30+ DRY TOUCH. Dette er en solkrem med ultralett og mattende formulering som ikke tetter igjen porene. Solkremen har høy solbeskyttelse og etterlater ingen hvite merker. Uparfymert. Fuktpleie til kviser
Solen virker uttørkende på huden og det er viktig å tilføre nok fukt selv når man har fet hud. Blir huden dehydrert vil den nemlig kompensere ved å produsere mer olje og talg som kan føre til kviser og hudormer. Velg en krem som tilfører nok fukt uten å tette igjen porene. I vårt sortiment har vi Teen Derm Hydra som tilfører fukt samtidig som den matter ned blank hud. Kviser på ryggen
Om sommeren er man mer utsatt for kviseutbrudd på hele kroppen, spesielt på ryggen. Et godt tips er å bruke Teen Derm Gel i dusjen. Teen Derm Gel er en vaskegel med rensekorn som åpner porer og renser i dypden. Inneholder α-PURE® COMPLEX for en talgregulerende effekt og salisylsyre som eksfolierer og virker bakteriedempende. Ved betente kviser, bruk Teen Derm Aqua, da Teen Derm Gel med rensekorn kan irritere og midlertidig forverre tilstanden.