Her er svar på spørsmål om Glyco-A og/eller peeling som vi har samlet over tid. Vi setter pris på å få spørsmål, kanskje det sitter flere som lurer på det samme som deg. Det er viktig å bruke produktene riktig for best mulig effekt. Ta gjerne direkte kontakt med oss her for veiledning i riktig valg av produkt for din hud! 

Er det forbundet risiko ved bruk av Glyco-A under graviditet?
Svar: Glyco-A er en kosmetisk peeling med 12 % glykolsyre. Det er ikke funnet informasjon som fraråder bruken av produktet hos gravide. Vi anbefaler likevel ikke bruk hos gravide da produsent oppgir at produktet ikke er testet på denne gruppen.

Blir man lettere solbrent ved bruk av Glyco-A?
Svar: Glyco-A fjerner døde hudceller på hudens overflate og stimulerer til nydannelse av frisk hud. Under denne prosessen kan huden lett bli ekstra ømfintlig og du kan få økt risiko for solforbrenning. Vi anbefaler alltid bruk av en solkrem med høy solfaktor på dagen under behandling med Glyco-A om kvelden.

Kan jeg bruke Glyco-A etter en hårfjerning i ansiktet?
Svar: Når hår fjernes fra hårfollikler kan huden bli mer sensitiv og lettere rød og irritert. Vi fraråder bruk av Glyco-A direkte på huden rett etter hårfjerning. Det kan forverre hudirritasjonen ytterligere, og noen har også opplevd å få hyperpigmentering på de aktuelle hudområder. Det er imidlertid trygt å bruke Glyco-A på ansiktet når huden har fått roet seg.

Glyco-A inneholder mineraloljer. Kan det brukes mot uren hud?
Svar: Glyco-A inneholder en meget lav konsentrasjon av mineralolje (ca. 3%), så lav at den ikke vil gi en okklusjonseffekt som mange mener kan forverre tilstanden hos de med uren hud. Glyco-A er et produkt med hudeksfolierende funksjon, og 12% glykolsyre kan løse effektivt opp hornlaget i overhuden og fjerne tette porer på uren hud. Produktet er ikke komedogent.

Kan Glyco-A brukes på sensitiv hud?
Svar: Glyco-A inneholder eksfolierende syrer og bør ikke brukes på sensitiv hud. Før du bruker Glyco-A kan du teste produktet på et avgrenset hudområde, f.eks. på innsiden av underarmen, for å se om du tåler produktet.

Jeg sliter med uren hud med tette porer og bruker Teen Derm serien regelmessig. Kan Glyco-A kombineres med Teen Derm produktene?
Svar: Glyco-A virker eksfolierende og fungerer godt sammen med produkter fra Teen Derm serien. Vi anbefaler følgende kombinasjon:

  •       Teen Derm Geleller Teen Derm Aqua for rens
  •       Teen Derm K om morgenen
  •       Glyco-A om kvelden istedenfor Teen Derm K Concentrate i perioder med Glyco-A behandling.


Kilder:
https://relis.no/Aktuelt/Arkiv/2010/Bruk_av_glykolsyre_og_vitamin_A_under_graviditet/
Jiang M, Qureshi SA. Assessment of in vitro percutaneous absorption of glycolic acid through human skin sections using a flow-through diffusion cell system. J Dermatol Sci 1998; 18: 181-8.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9865450
Van Hoogdalem EJ. Transdermal absorption of topical anti-acne agents in man; review of clinical pharmacokinetic data. J Eur Acad Dermatol Venereol 1998; 11(S1): S-13-9. (abstract). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9891904
RxList. Alpha hydroxy acid. http://www.rxlist.com 

Ofori AO. Treatment of acne vulgaris. In: UpToDate, Dellavalle RP, Levy ML Levy (section eds), http://www.uptodate.com/ (Sist oppdatert: 25.09.2009)