Her er svar på spørsmål om Neotone og/eller mørke flekker på huden som vi har samlet over tid. Vi setter pris på å få spørsmål, kanskje det sitter flere som lurer på det samme som deg. Det er viktig å bruke produktene riktig for best mulig effekt. Ta gjerne direkte kontakt med oss her for veiledning i riktig valg av produkt for din hud! 

Jeg har noen mørke flekker i ansiktet. Skal jeg starte med å bruke Neotone Radiance sammen med Neotone? Hva er forskjellen på disse to produktene?
Svar: Neotone Radiance 50+ er en dagkrem med høy solfaktor som beskytter huden mot solstråler som kan føre til økt pigmentdannelse. Neotone er en nattkrem som inneholder flere aktive og eksfolierende ingredienser, og er utviklet spesielt for å motvirke eksisterende og nye mørke flekker. Vi anbefaler at du bruker både dagkrem og nattkrem i minst 3 måneder for best mulig effekt.

Hvor lang tid tar det før kremene deres mot mørke flekker virker?
Svar: Neotone kremene har en dempende effekt på pigmentproduksjonen og på eksisterende mørke flekker i huden. I følge våre kliniske studier bør du bruke både dagkrem og nattkrem i minst 3 måneder for best mulig effekt. 

Vil kremene deres mot mørke flekker garantert virke?
Svar:
 Neotone inneholder flere aktive ingredienser som skal dempe produksjonen av pigmenter og forminske eksisterende mørke flekker på huden. Vi vil oppleve at effekten av produktene og tiden det tar før effekt inntrer, ulikt. Dette fordi vi er forskjellige når det gjelder bl.a. hudfarge, hudtone, hudtykkelse, immunitet, hormonpåvirkning og mottakelighet for påvirkning fra ytre miljøfaktorer som solstråler.

Vil de mørke flekkene jeg har bli helt borte når jeg bruker Neotone?
Svar: De aktive ingrediensene i Neotone vil hemme dannelse av nye mørke flekker og samtidig forminske eksisterende flekker på huden din. Kliniske tester har vist tydelig forbedring av hudtonen ved riktig og regelmessig bruk av produktene. Men siden arvelige og miljømessige faktorer medfører at hudens egenskaper varierer fra person til person, vil man kunne oppleve ulik grad av effekt ved bruk av produktene. Noen vil oppleve å få gjenopprettet den naturlige hudtonen, mens andre vil oppleve at den tydelige effekten på hudtonen uteblir eller at det tar lengre tid før synlig effekt fremkommer.

Hvis jeg slutter å bruke produktene, vil de mørke flekkene komme tilbake?
Svar: Da pigmentdannelsen fysiologisk sett er en del av den naturlige beskyttelsen vår mot påvirkninger fra skadelige solstråler, vil det hele tiden dannes nye pigmentproduserende celler i huden. Du vil dermed ikke kunne ‘slå av’ denne mekanismen helt, og det er heller ikke gunstig at denne beskyttende mekanismen blir borte for godt da du kan risikere å få solskader og andre hudsykdommer. Når du slutter å bruke produktene vil de mørke flekkene komme tilbake, og vi anbefaler derfor at du bruker Neotone produktene jevnlig. Høy solfaktor er naturlig nok vesentlig for å unngå de mørke flekkene.

Hvorfor er det så viktig å bruke høy solfaktor når man behandles mot mørke flekker?
Svar: Pigmentdannelse i huden utgjør en viktig del av den naturlige beskyttelsen vår mot skadelige solstråler. Under behandling med Neotone blir pigmentdannelsen redusert, og som følge av dette kan du bli mer utsatt for solbrenthet og solskader på huden. Det er derfor helt nødvendig at du beskytter deg med en ekstra høy solfaktor når du er ute i dagslys eller direkte i sola. Neotone Radiance 50+ har høy solbeskyttelse og er egnet som dagkrem til forebygging av mørke flekker.

Hva er det som gjør at de mørke flekkene blir mindre når jeg bruker Neotone?
Svar: Neotone inneholder aktive ingredienser som trenger ned i huden og virker ved å hemme prosessen som medfører at nye mørke flekker dannes. Videre inneholder også Neotone en kombinasjon av fruktsyre, salisylsyre og vitamin C som bidrar til å eksfoliere bort eksisterende døde hudceller med fargepigmenter, og som dermed gjør de mørke flekkene mindre synlige.

Skal jeg påføre kremen mot mørke flekker i hele ansiktet, eller bare der de mørke flekkene er?
Svar: Dersom du er plaget av kraftige mørke flekker anbefaler vi at du anvender Neotone Radiance 50+ som en dagkrem til hele ansiktet. På kvelden før du legger deg smører du Neotone på de områdene der du ser mørke flekker. Om du tåler behandlende syrer godt kan du gjerne bruke Neotone over hele ansiktet for et jevnere resultat.

Produkter til behandling av mørke flekker inneholder ofte ingredienser, f.eks. naturlige fruktsyrer, som kan oppleves litt irriterende eller uttørkende på huden. Bruk gjerne en ansiktskrem med mye fukt som bidrar til å gjenopprette den naturlige fuktbalansen på huden din, og som gjør at den blir mer motstandsdyktig og tåler behandlingen bedre.

Jeg har litt ujevn hudtone, men vil gjøre alt jeg kan for å få den jevn igjen. Kan jeg ikke like gjerne bruke Neotone for å få maks effekt?
Svar: Med mindre du har mørke flekker på huden, anbefaler vi ikke at du bruker Neotone produktene. 

Jeg er gravid, og har plutselig fått noen lysebrune flekker i ansiktet. Kan jeg bruke produktene deres mot mørke flekker?
Svar: Neotone har aktive ingredienser, mange utvunnet fra kilder i naturen, som ikke er registrert å være skadelige for kroppen. Men siden produktene ikke testes på gravide og ammende, anbefaler vi at du venter til ammeperioden er over før du tar produktene i bruk. Normalt vil også pigmentflekker som oppstår i forbindelse med svangerskap forsvinne av seg selv når svangerskapsperioden er over. Opplever du allikevel etter ammeperioden at flekkene ikke blir borte eller at det tar lang tid før flekkene blir lysere, foreslår vi behandling med produkter mot mørke flekker som en løsning. 

Jeg har veldig sensitiv hud. Kan jeg bruke Neotone produktene mot mørke flekker allikevel?
Svar: Om du har veldig følsom hud anbefaler vi at du tester produktet på et avgrenset område hud – f.eks. på innsiden av underarmen, før du starter å bruke det.

Kan jeg bruke Neotone til kropp også?
Svar: Neotone motvirker mørke flekker som oppstår i ansikt og ellers på kroppen, men produktene inneholder en annen sammensetning av pigmentdempende ingredienser, har høyere konsentrasjoner av eksfolierende syrer, har mindre mengder fettstoffer og er produsert i mindre pakninger som vil være lite økonomisk for bruk på større kroppsoverflater. 

Kan Neotone brukes på lepper som har blitt mørkere av pigmenter etter solforbrenning?
Svar: Neotone Radiance 50+ er utviklet for mørke flekker i ansiktet, og vi har dessverre ingen erfaring med bruk av produktet på leppene. For å beskytte mot ytterligere solforbrenning og etterfølgende hyperpigmentering anbefaler vi at du bruker en solstift med høy solfaktor på leppene.