Pigmentflekker på huden
Mørke flekker (melasma) oppstår som følge av et komplekst og sammensatt forløp hvor flere faktorer trigger frem overproduksjon av fargestoffet melanin. Melanin produseres av pigmentceller i huden og har en viktig rolle med å beskytte huden mot UV-stråler. Solens sterke stråler er blant de kraftigste triggerne til utvikling av mørke flekker.  Andre faktorer kan være arv, alder, genetikk, hormonelle endringer (f.eks ved graviditet), bruk av enkelte legemidler (f.eks p-piller) og visse hudsykdommer. Mørke flekker kan oppstå hos alle fototyper, både på lys hud og farget hud. Det dannes mer melanin der hud er skadet for eksempel av utlrafiolett stråling og kviser. 

Hvordan behandle og forebygge pigmentflekker?
Fordi solen er den kraftigste triggeren til utvikling av pigmentflekker er det viktig at du bruker en god solkrem daglig for å forebygge. Hvis huden er irritert eller skadet (f.eks av kviser) kan soleksponering føre til økt pigmentering og forverre mørke flekker. Følg solvettreglene og unngå lengre opphold i sterk sol. Bruk gjerne solhatt og solbeskyttende klær. Velg en solkrem med høy faktor, spf 50+. Ikke bruk solarium.

  • Vi anbefaler Neotone som forebyggende og dempende effekt på pigmentflekker

Krembehandling som forebygger og demper mørke flekker på huden kan forsøkes. I vårt sortiment har vi Neotone, en hudserie mot mørke flekker som bidrar til en jevnere hudtone. Neotone inneholder patentert Depi-Act®, en ingrediens som virker på flere trinn i melaninproduksjonen. Det er gjort flere kliniske studier som viser god effekt av Neotone. 

  • Forebygger pigmentflekker
  • Jevner ut huden
  • Reduserer mørke flekkerProdukter for pigmentflekker 
Hudpleieserien består av en dagkrem og en nattkrem.
Vi anbefaler at du bruker både dagkrem og nattkrem i minst 3 måneder for best mulig effekt.