Hyaluronsyre
Hyaluronsyrebehandling er blitt en trend og står høyt på agendaen når man beskriver de viktigste anti-aging produkter i verden. The New York Times, Vogue, Financial Times, Elle og mange andre magasiner og ukeblader har skrevet om hyaluronsyremolekyler som reduserer rynker og fine linjer. Molekylene er svært ettertraktet i skjønnhetsindustrien, men hva er egentlig hyaluronsyre og hva gjør den med huden?

Hva er Hyaluronsyre og hvordan fungerer det?
Hyaluronsyre er et stoff som produseres naturlig av kroppen for å fukte og beskytte hudvevet. Kjemisk er hyaluronsyre klassifisert som et glykosaminoglykan, siden molekylet dannes av to enkle sukkerarter; glukuronsyre og N-acetylglukosamin, i gjentakende molekylsekvenser. Denne spesielle molekylstrukturen kan holde igjen og samle store mengder vann i hudvevet, slik at huden fuktes og beskyttes ved ekstra sterk spenning og belastning. Hyaluronsyre kan binde til seg vann opp til 1000 ganger sin egen vekt. Den høye tiltrekningen til andre hyaluronsyremolekyler og andre komponenter i den ekstracellulære matriksen gjør at det dannes et tett og komplekst nettverk av molekyler som opprettholder hudvevets styrke, form og struktur.Smøremiddel
Hyaluronsyre er en meget viktig del av bindevevets grunnsubstans. Hyaluronsyre finnes også i leddvæske og er med på å gi den dens seige konsistens og gjør den til det beste smøremiddel som finnes. 

Reduksjon av hyaluronsyre i huden med alderen
Hyaluronsyre er en viktig og naturlig komponent i huden, som bidrar til å gi huden mykhet og elastisitet. Konsentrasjonen av hyaluronsyre i hud- og bindevevet reduseres imidlertid med alderen. Selv om denne konstante og omfattende reduksjonen er en av hovedårsakene til aldring av huden, gjør hyaluronsyre det mulig å fornye selv moden hud ved å stimulere hudcellene til å gjenopprette fasthet i huden. Hyaluronsyre kan også brukes ved korrigering av andre kosmetiske hudtilstander, for eksempel å redusere synligheten av arr, gjøre lepper fyldigere og øke volumet i kinnbein. Jo yngre vi er, jo høyere nivå av hyaluronsyre har vi i kroppen. Alder og eksponering for UV-lys fører til at huden "faller sammen", som fører til rynker og redusert fuktighet. Resultatet blir en mindre elastisk hud med synlige aldringstegn.