Her er svar på spørsmål om Vitiskin og/eller hvite flekker på huden som vi har samlet over tid. Vi setter pris på å få spørsmål, kanskje det sitter flere som lurer på det samme som deg. Det er viktig å bruke produktene riktig for best mulig effekt. Ta gjerne direkte kontakt med oss her for veiledning i riktig valg av produkt for din hud! 

Hva brukes Vitiskin til?
Svar: Vitiskin kan du bruke hvis du opplever å få hvite flekker på huden. Dette kan skje hvis et hudområde som normalt inneholder pigmentproduserende celler av ulike årsaker ikke lenger er i stand til å produsere fargestoffer i huden vår. Det oppstår et avgrenset, lyst område på huden der pigmentene er borte. De lyse områdene kan oppstå på hele kroppen. Utover økt fare for solbrenthet på de pigmentfrie hudområdene har depigmentering sjeldent noen direkte medisinske konsekvenser. Derimot kan hvite, flekkvise områder oppleves kosmetisk belastende for de som rammes.

Hvordan skal jeg bruke Vitiskin?
Svar: Vitiskin påsmøres de hvite flekkene 2 ganger daglig, ca. 2 cm rundt konturene av flekkene. Varighet av behandlingen er minst 3-6 måneder. Etter at huden har fått tilbake naturlig fargetone på de hvite flekkene kan Vitiskin brukes 2 ganger pr uke som vedlikehold.

Får alle effekt av Vitiskin?
Svar: Det er gjort to kliniske studier av Vitiskin som bekrefter effekt til og toleranse for produktet. Den ferskeste studien ble utført i 2014 ved et Universitet i Russland, før det en studie utført i 2008 ved et universitet i Frankrike. 

Klinisk studie fra 2014:
72 testpersoner fordelt i 3 grupper, med 24 personer i hver gruppe.
Testpersonene ble på den ene kroppshalvdelen påført Vitiskin og den andre halvdelen påført en nøytral gel.

Gruppe 1: Vitiskin i 4 uker, deretter Vitiskin + UVB-lysbehandling i ytterligere 10 uker.
Gruppe 2: Vitiskin + UVB-lysbehandling gjennom 10 uker.
Gruppe 3: Vitiskin alene i 14 uker.

Resultat & konklusjon: 52 av 72 pasienter (72,2%) fikk repigmentering. Best effekt fikk de som kombinerte Vitiskin med UVB-lysbehandling, på områder som bryst, hofte og lår. Mindre effekt på føtter. Ingen bivirkninger ble observert utenom rødhet på de som brukte lysbehandling.

Klinisk studie fra 2008:
Samme oppsett og metode som beskrevet i studien over.

Resultat & konklusjon: Alle 24 pasienter fra gruppe 2 - de som fikk Vitiskin + UVB-lysbehandling i 10 uker - fikk moderat til vesentlig bedre repigmentering.

Resultater fra våre kliniske studier viser at Vitiskin hydrogel er effektiv i kombinasjon med lysbehandling. Ved behandling med Vitiskin alene uten lysbehandling får ca. 50% av forsøkspersonene effekt, men ikke alle.

Hvis du ønsker å bruke Vitiskin alene uten lysbehandling anbefaler vi at du følger opp behandlingen i minst 3-6 måneder da de som har fått effekt har opplevd å få effekt etter noen måneders behandling.