Her er svar på spørsmål om Urelia og/eller fortykket hud som vi har samlet over tid. Vi setter pris på å få spørsmål, kanskje det sitter flere som lurer på det samme som deg. Det er viktig å bruke produktene riktig for best mulig effekt. Ta gjerne direkte kontakt med oss her for veiledning i riktig valg av produkt for din hud! 

Hvordan kan Urelia 50 fjerne fortykket hud og skorper?
Svar: Urelia 50 inneholder 50% karbamid som er et urinstoff med evne til å løse opp bindinger mellom hudceller i overhuden. Under prosessen ved avskalling vil dermed fortykket hud og skorper fjernes effektivt, og huden under kan heles og fornyes.

Kan Urelia 50 brukes for å fjerne skorper ved psoriasis?
Svar: 
Urelia 50 inneholder en høy konsentrasjon av karbamid som virker keratolytisk og reparerende. Urelia 50 kan brukes som supplerende pleie med medisinske kremer foreskrevet av lege eller alene for fjerning av skorper ved mildne tilfeller av psoriasis. Psoriasis skal diagnostiseres av lege.

Kan Urelia 50 brukes for å fjerne skorper ved iktyose?
Svar: Med 50% karbamid kan Urelia 50 effektivt løse opp fortykket hud og skorper samtidig som den gjenoppbygger fuktbalansen i huden. Urelia 50 kan brukes som supplerende pleie med medisinske kremer foreskrevet av lege eller alene for fjerning av skorper og hudfortykkelser som følge av iktyose. Vi anbefaler at du rådfører deg med din behandlende lege.

Med en så høy konsentrasjon av karbamid vil Urelia 50 svi noe forferdelig?
Svar: 
Urelia 50 er formulert i Xpertmoist®, en fuktbindende film, som gjør at kremen er skånsom ved påføring på intakt hud. Det er riktig at kremer som inneholder karbamid kan svi litt, spesielt om kremen påføres direkte på sår eller skadet hud. Vi anbefaler ikke at du bruker Urelia 50 ved åpne sprekker eller sår i huden.

Vil Urelia irritere huden hvis det er sprekker der?
Svar: Urelia 50 og Urelia 10 er formulert i Xpertmoist®, en fuktbindende film, som bidrar til at kremene er skånsomme og gir svært lite irritasjoner ved påføring.

Sprekker og skader i huden gjør det levende hudlaget under overhuden mer eksponert for ytre faktorer fra miljøet rundt. Det levende hudlaget består av mange nerveender som normalt registrerer opplevelse av ubehag, smerte, kløe og irritasjon på huden, og terskelen er lavere for de med tørr og skadet eller ‘syk’ hud. Urelia produktene inneholder karbamid og andre eksfolierende ingredienser som kan irritere hud med skader og sprekker. Vi anbefaler ikke at du bruker Urelia 50 ved åpne sprekker eller sår i huden.

Hva er forskjellen på Urelia 10 og Urelia 50 til tørr hud? Kan Urelia 10 og Urelia 50 brukes samtidig?
Svar: Urelia 50 inneholder høyere konsentrasjon av karbamid (50% karbamid i Urelia 50 og 10% karbamid i Urelia 10). Alle Urelia produktene inneholder Xpertmoist®, en fuktbindende film som skaper et optimalt helende miljø for tørr og sprukken hud.

Urelia 50 er utviklet for punktpleie på de områdene der du har hard hud eller fortykket hud med skorpedannelser. Har du en hudtilstand som er veldig tørr på større deler av kroppen, anbefaler vi at du bruker Urelia 10, som for øvrig er godt egnet for vedlikeholdsbehandling når du ikke bruker Urelia 50. Rens gjerne med Urelia gel for ekstra forebyggende pleie.

Urelia 10 og Urelia 50 brukes etter ulikt behov, og de kan godt brukes samtidig.

Skal man bruke Urelia Gel i tillegg til kremene? Og kan den brukes ved psoriasis i hodebunnen?
Svar: Om du har tørr, fuktfattig hud, eksem eller andre hudsykdommer er det svært viktig at du bruker riktige vaske- og renseprodukter som ikke tørker ut huden din ytterligere. Urelia Gel er både fuktighetsbevarende og rensende, og vi anbefaler at du bruker produktet ved regelmessig vask, dusj eller rens. Urelia gel er et unikt vaskeprodukt med 10 % karbamid som er godt egnet for bruk i hodebunnen for å løse opp skorper og flass. Ved å la Urelia Gel virke litt lenger i hodebunnen kan den mykne opp skorper hos personer med psoriasis eller andre hudtilstander med skorpedannelse.

Hvor lenge skal man bruke Urelia 50?
Svar: Vi anbefaler bruk av Urelia 50 til punktpleie i maks 7-14 dager av gangen. Deretter bør du gå over til å bruke Urelia 10 daglig som vedlikeholdspleie.

Kan Urelia Gel brukes som en sjampo?
Urelia Gel nneholder rensende og fuktighetsbevarende ingredienser og er anbefalt til vask og rens av tørr hud både på kroppen og i hodebunnen. Masser Urelia Gel inn i hodebunnen, la den virke i 3 minutter og skyll godt ut. Bruk deretter egen sjampo og balsam for å vaske håret som vanlig. Urelia Gel har best effekt på tørr hodebunn som kjennes stram, er uttørket, har skorper og drysser lett av flass. 

Kan Urelia anvendes av diabetikere?
Svar: 
Urelia-serien består av naturlig fukt-og fettgivende ingredienser som er meget godt tolerert. Urelia produktene gir effektiv pleie for diabetikere som er plaget av hard, svekket hud på føttene som lett blir utsatt for infeksjoner. Bruk Urelia 10 morgen og kveld. Kremen skal bevare fukt og reparere hudbarrieren. Urelia 50 anbefales brukt på områder på føttene med hudfortykkelser.

Bruk ikke Urelia 50 på hud med sprekker og åpne sår.

Kan Urelia produktene brukes av gravide og ammende?
Svar: Produsent oppgir at Urelia 10 og Urelia Gel kan brukes under graviditet. Urelia 10 og Urelia Gel kan også brukes av små barn og spedbarn. Ammende som bruker Urelia 10 kan gjerne rense lett brystet før amming slik at barnet ikke risikerer å få i seg karbamid gjennom suging på brystvortene.

Men vi anbefaler ikke bruk av Urelia 50 på gravide, ammende, små barn eller spedbarn.