Vi besvarer gjerne de spørsmål du måtte ha gjennom vårt kontaktskjema eller på telefon 40 67 44 40, men kanskje du finner ditt svar her, under våre ofte stilte spørsmål.

1) Hva er den største forskjellen mellom Crescina for kvinner og for menn?
Svar: Crescina kommer i en variant for kvinner og en variant for menn. Kvinner har ofte lengre hår og er opptatt av glans og styrke i håret. I formuleringen for kvinner finner du 3 ingredienser som du ikke finner i varianten for menn: Biotin, aminosyren glutamin og et balsamstoff. Disse ingrediensene bidrar til at håret lettere gres ut samt gir håret ekstra styrke mot slitasje.

2) Skal Crescina brukes i vått, håndkletørket eller tørt hår. Hvor lenge må jeg vente etter påføring før jeg kan dusje og vaske håret?
Svar:
For best mulig effekt bør ikke Crescina bli fortynnet i vått hår, dermed bør du bruke Crescina på tørt hår. La produktet virke så lenge som mulig før du vasker det av, helst i 24 timer. Normal styling går helt fint, men husk å vaske hodebunnen godt for rester fra stylingsprodukter som kan tette åpningen til hårsekkene.

3) Helper Crescina for de som har Alopecia areata også?
Svar: Crescina er kun testet på personer som sliter med tynt hår. Vi har dessverre ingen erfaring med hvordan Crescina virker på de som sliter med alopecia areata.   

4) Jeg har brukt Crescina på hodebunnen. Neste dag da jeg dusjet fikk jeg en rødhet, varmende irritasjon i ansiktet når vannet begynte å renne. Hvorfor? Er dette farlig? Reagerer Crescina med annen sjampo eller vann?
Svar: I Crescina produktet er det tilsatt en ingrediens (benzylnikotinat) som bidrar til å øke blodsirkulasjonen i hodebunnen ved å utvide små blodkar. Økt blodsirkulasjon får de andre virkestoffene til å absorberes mer effektivt ned i hodebunnen, samtidig som det kan tenkes at næringsstoffer til hud og hår kommer bedre til hodebunnen. Den reaksjonen som du opplever som en irritasjon/ brenning/ rødhet skyldes ingrediensen som bidrar til økt blodsirkulasjon når den kommer i kontakt med huden i ansiktet. Dette er en helt normal reaksjon.

Crescina reagerer ikke med andre produkter eller vann. Crescina kan du trygt bruke sammen med sjampo, balsam eller andre hårprodukter.

5) Hvorfor bør jeg ta en pause på to dager i uken (lørdager og søndager) ved bruk av Crescina?
Svar: Dette for å kunne la hårsekkene få lov til å hvile (stresse ned) innimellom behandlingen, og sette i gang hårsekkene som kan å jobbe litt selv uten produkttilførsel.

6) Har Crescina effekt etter cellegift?
Svar: I utgangspunktet er Crescina et middel som kan hjelpe på tilstander med tynt hår og hårtap som skyldes naturlige årsaker. Produktet er ikke testet ut etter kreftbehandling eller andre tilstander som skyldes sykdom, og av den grunn anbefaler vi bruk av produktet kun på frisk hud. Crescina inneholder en ingrediens som kan øke blodgjennomstrømmingen til huden i hodebunnen, og denne ingrediensen kan gi en kortvarig rødhet og lett irritasjon ved påføring. Om du ønsker å bruke Crescina er det viktig at du kjenner etter og vurderer huden din først. Etter en cellegiftbehandling kan også huden være mer ømfintlig. Generelt anbefaler vi at du venter minimum 6 måneder etter avsluttet cellegift-behandling før du bruker Crescina. Følg ellers råd fra legen.

8) Hva er forskjell på Crescina og minoxidil (Recrea-Forte)? Kan jeg bruke de samtidig?
Svar: Crescina er ikke direkte sammenlignbart med Minoxidil (= Recrea Forte), fordi virkemekanismen er forskjellig. Minoxidil er klassifisert som legemiddel, mens Crescina er klassifisert som kosmetikk. Minoxidil er et legemiddel, en vasodilator, som sies å utvide blodkarene i hodebunnen, noe som forbedrer hårsekkens funksjon.  Minoxidil hemmer først og fremst hårtap/ håravfall, men studier viser også at det stimulerer til ny hårvekst. Pga. av måten minoxidil virker på, vil de som slutter å bruke produktet, oppleve å få hårtap igjen. I tillegg til å inneholde en vasodilator, består Crescina også av aminosyrer og en stamcelleaktivator bidrar til å få hårfolikkelen over i vekstfasen, og i vekstfasen vil håret fysiologisk fornye seg naturlig. Dette kan forklare årsaken til at du ikke mister hår med en gang du er ferdig med Crescina kuren.

Vi anbefaler ikke at du bruker Crescina samtidig med noe annet produkt. Dette for at du lettere skal kunne vurdere om den nye hårveksten skyldes bruk av Crescina alene.

9) Er det trygt for meg å bruke Crescina når jeg er gravid, og når jeg ammer?
Svar:
Vi anbefaler at du tar pause og ikke bruker Crescina når du er gravid. Dette fordi produktet ikke er testet på gravide. Men du kan trygt bruke Crescina når du ammer. Følg ellers råd fra legen.

10) Jeg har nettopp hatt hårtransplantasjon, kan jeg bruke Crescina?
Svar: Vi anbefaler bruk av Crescina HFSC på hodebunn med frisk hud uten rødhet og irritasjoner. Generelt anbefaler vi at du lar det gå en periode på 4-6 måneder fra ny hårtransplantasjon til bruk av Crescina HFSC. Følg ellers legens råd.

11) Kan Crescina brukes på øyebryn for å få økt hårvekst på det området?
Svar:
Crescina HFSC er ikke utviklet og testet på huden og hårsekkene i øyebryn. Egenskapene til hårsekken varierer på ulike hudområder på kroppen, og vi anbefaler å begrense bruken av Crescina HFSC kun til hårsekkene i hodebunnen.

12) Kan Crescina brukes til barn?
Svar: Vi anbefaler ikke bruk av Crescina til barn under 18 år uten rådføring med legen. Barn har en mer delikat hud, og formuleringen i Crescina er kun utviklet og testet på voksne mennesker.

13) Hvem kan ikke få effekt av Crescina?
Svar:
Du vil ikke få effekt av Crescina når hårsekkene dine er helt lukket og maskineriet i hårroten har stoppet opp. Ses ofte på hodebunn som er helt glatte og fri for hår. Av denne grunn anbefaler vi at du starter å bruke Crescina så tidlig som mulig, når du ser tegn til hårtap og tynt hår over lengre perioder, og unngå å risikere å komme i en tilstand hvor de aller fleste hårsekkene lukker seg helt.

14) Hvor lenge er det anbefalt å gå på en Crescina behandling?
Svar: Vår kliniske studie som er gjennomført med meget gode resultater (Alle fikk positive resultater og i gjennomsnitt 6300 nye hår!), hadde en varighet på 4 måneder. Det er svært viktig at behandlingen gjennomføres i 3-4 måneder for å oppnå ønsket effekt. Du kan lese mer om den kliniske studien her.