Håravfall hos menn
Arv og hormonell påvirkning er de viktigste faktorene til hårtap. Andre årsaker til hårtap kan være på grunn av stress, mangel på næringsstoffer, intensiv slanking, alder, autoimmune sykdommer og bruk av enkelte legemidler. Oppsøk legen din om du er plaget med langvarig unormalt hårtap. 

Androgen alopeci, arvelig håravfall er den mest vanligste årsaken til hårtap hos menn. Hårtapet karakteriseres ved gradvis hårtynning med økende viker i tinningene og utvikling av måne i bakhodet hos menn. Ved androgen alopeci er hårsekken svekket og redusert slik at den ikke greier å holde fast på hårstrået. Tilstanden er knyttet til det mannlige kjønnshormonet testosteron. Kroppen omdanner testosteron til dihydrotestosteron (DHT). Androgen alopeci er forårsaket av en genetisk bestemt overfølsomhet i hårroten for dihydrotestosteron (DHT) som fører til en forkortelse av hårets tilvekstfase. Dette fører til hårtap og hårtynning.  

Hårtap hos menn starter vanligvis i 30-50 års alderen, men 5% menn opplever hårtap før de har fylt 20. Det er mer synlig og markant hos menn enn kvinner og skyldes testosteronproduksjonen. Hårtapet er et normalfenomen som i utgangspunktet ikke trenger noen behandling, men mange opplever det ikke bare som kosmetisk sjenerende, men også psykisk belastende.

Behandling
Det er viktig å huske på at ved fullstendig bortfall av hårfollikler vil ingen produkter eller behandlinger ha en effekt på hårets vekst. Eventuell behandling bør derfor igangsettes tidlig før hårrøttene lukker seg for godt.Det finnes flere produkter på markedet som er rettet mot hårtap og det er viktig å sjekke om produktet har dokumentert effekt. 

Crescina er et kosmetisk produkt i vårt sortiment som hjelper mot både håravfall og hårtynning. Crescina inneholder en ingrediens som stimulerer stamcellene slik at hårfolliklene produserer mer hår som blir sterkere og tykkere. Kombinert med glycoprotein og aminosyrene cysteine og lysine bidrar Crescina til å stimulere til fysiologisk hårvekst i hodebunnen. Effekten er dokumentert i klinisk studie der testpersonene fikk en gjennomsnittlig vekst på 6300 nye hårstrå etter 4 måneders behandling. 

Crescina finnes i to forskjellige varianter og styrkegrader tilpasset ulike behov: 

Crescina Re-Growth (gule ampuller) er velegnet ved hårfortynning. Hårfortynning kjennetegnes av manglende gjenvekst av hår og man får mindre og tynnere hår over tid. 
Crescina Complete Treatment (hvite og gule ampuller) er velegnet hvis man sliter med både håravfall og hårfortynning. Komplett behandling som vil stimulere til gjenvekst av hår og samtidig forsterke håret fra roten slik at det ikke faller av så lett.

Du kan lese mer om forskjellen på håravfall og hårtynning her.