Mange sliter med alvorlige former for akne (f.eks. nodulær akne eller acne conglobata eller akne med risiko for permanent arrdannelse) og som ikke får effekt av standardbehandling med systemiske antibiotika og lokal behandling (1).

Heldigvis finnes tabletter som heter isotretinoin og som er effektiv for svært mange. Ulempen ved isotretinoin behandling er at den kan gi alvorlige bivirkninger og bør derfor brukes med forsiktighet. Dette er også årsaken til at den anbefalt som siste behandlingsalternativ (2). Dersom du oppfyller kriterier for å få isotretinoin behandling, bør du vite at de fleste vil få bivirkninger i form av tørrhet og flassete hud både under tablettkuren og like etterpå. Du kan bli veldig tørr på leppene, i ansiktet, nesen og på hendende. Mange opplever også tørrhet på slimhinner.

Tørr og flassete hud som følge av isotretinoin behandling krever en krem som ikke bare er rik på fukt, men også på lipider. En god krem som følger isotretinoin behandling bør kunne rebalansere fukt og lipidnivået i huden.

Sensylia 24h avgir fukt gjennom døgnet og gjennombygger fukt og lipidnivået i huden ved tørr og flassete hud som følge av medisinsk aknebehandling. Siden den virker i 24h, det er påvist 20% fuktnivå igjen på påføringsområdet etter 24 timer, er det tilstrekkelig å bruke den én gang daglig. Med en meget rik formulering som trekker raskt inn.

Sensylia 24h kan kjøpes her.

Teen Derm Hydra gjenoppbygger fukt - og lipidbalansen i huden etter medisinsk aknebehandling. Dersom du ønsker en krem som matter ned huden, er Teen Derm Hydra den rette for deg.

Teen Derm Hydra kan kjøpes her.

Kilder:
(1) https://www.felleskatalogen.no/medisin/isotretinoin-orifarm-orifarm-generics-560319
(2) https://nhi.no/sykdommer/hud/akne-kviser/isotretinoin/