Håravfall menn

Hva er hårtap, eller håravfall, egentlig? På det medisinske språket heter arvelig hårtap androgen alopeci. Håravfall skjer når det enkelte hårstrå faller fra hårfestet i hodebunnen, hårtap skyldes mangel på vekst av nytt hår. I de aller fleste tilfeller skyldes ikke håravfall en alvorlig sykdom, men heller genetiske årsaker, stress, hormoner og bruk av enkelte medisiner (men det anbefales likevel at man oppsøker fastlegen om man er bekymret). Uansett opplever mange håravfall som sjenerende og som et kosmetisk problem, og ønsker derfor å gjøre noe for å hindre det. Da er det betryggende å vite at det finnes produkter på markedet som kan være til hjelp. Hos Innovacare kan vi tilby Crescina, et produkt som har vist gode resultater mot hårtynning og håravfall når produktet har blitt brukt riktig. 

Fakta om håravfall:

  • Håravfall/hårtap begynner vanligvis i 30-50 års alderen.
  • Det er ofte synligere og mer markant hos menn enn hos kvinner, og dette skyldes testosteronproduksjonen som får hårsekkene til å skrumpe.
  • 75% av menn i vår verdensdel rammes av hårtap.
  • 20% av kvinnene gjør det samme.
  • 5% av menn opplever håravfall før de har fylt 20 år.
  • Men ved fylte 60 år, har 40% av kvinnene også begynt å oppleve det.
  • Kvinner opplever sjeldent skallethet.
  • Kvinner kan oppleve forbigående håravfall i perioder som skyldes stress, graviditet, hormoner og ved kosmetiske behandlinger.

(Kilder: Felleskatalogen. NHI.) 

Crescina: Mot håravfall og hårtynning 

Hårroten sliter med å holde på hårstrået ved håravfall, og lar dermed hårstrået falle for tidlig. Dette kan skyldes mange faktorer, som nevnt ovenfor. Likevel kan det for mange være veldig skummelt og/eller sjenerende når hodebunnen begynner å komme til syne.  

Når en derimot opplever å få tynnere og mindre hår er det snakk om hårtynning. Håret er av tynn og dårlig kvalitet, og hårrøttene har begynt å produsere færre hårstrå. I dette tilfellet kan det være viktig å få satt i gang en gjenvekst før røttene lukker seg for godt. 

Det er viktig å huske på at ved fullstendig bortfall av hårfollikler vil ingen produkter eller behandlinger ha en effekt på hårets vekst. 

Vi kan anbefale Crescina Re-growth – Et produkt som setter i gang gjenvekst i hårrøttene, og som er effektivt mot hårtynning.

Vi kan også anbefale Crescina Complete – En komplett behandling som hjelper mot håravfall og hårtynning. 

Kontakt oss 

Har du flere spørsmål angående Crescina? Sjekk ut vår ”Ofte stile spørsmål”!

Du kan også fylle ut vårt kontaktskjema eller ringe oss på telefon 40 67 44 40.