Håravfall hos menn

Hva er hårtap, eller håravfall, egentlig? På det medisinske språket heter arvelig hårtap androgen alopeci. Håravfall skjer når det enkelte hårstrå faller fra hårfestet i hodebunnen, hårtap skyldes mangel på vekst av nytt hår. I de aller fleste tilfeller skyldes ikke håravfall en alvorlig sykdom, men heller genetiske årsaker, stress, hormoner og bruk av enkelte medisiner. Men vi anbefaler at du oppsøker legen din om du er plaget med langvarig hårtap.

Håret vårt er en del av vår identitet, og mange opplever langvarig håravfall og hårtap, ikke bare som kosmetisk sjenerende, men også psykisk belastende. De som er plaget med hårtap ønsker å gjøre noe for å forhindre hårtapet. Det finnes mange produkter mot hårtap på markedet, det gjelder å finne produkter som er seriøse hvor sikkerhet og effekt er dokumentert med kliniske studier. 

Hos Innovacare kan vi tilby Crescina, et produkt som har vist gode resultater mot hårtynning og håravfall når produktet har blitt brukt riktig. 

  • Håravfall/hårtap begynner vanligvis i 30-50 års alderen.
  • Det er ofte synligere og mer markant hos menn enn hos kvinner, og dette skyldes testosteronproduksjonen som får hårsekkene til å skrumpe.
  • 75% av menn i vår verdensdel rammes av hårtap.
  • 20% av kvinnene gjør det samme.
  • 5% av menn opplever håravfall før de har fylt 20 år.
  • Men ved fylte 60 år, har 40% av kvinnene også begynt å oppleve det.
  • Kvinner opplever sjeldent skallethet.
  • Kvinner kan oppleve forbigående håravfall i perioder som skyldes stress, graviditet, hormoner og ved kosmetiske behandlinger.

(Kilder: Felleskatalogen. NHI.) 

Crescina: Mot håravfall og hårtynning 

Hårroten sliter med å holde på hårstrået ved håravfall, og lar dermed hårstrået falle for tidlig. Dette kan skyldes mange faktorer, som nevnt ovenfor. Likevel kan det for mange være veldig skummelt og/eller sjenerende når hodebunnen begynner å komme til syne.  

Når du derimot opplever å få tynnere og mindre hår er det snakk om hårtynning. Håret er av tynn og dårlig kvalitet, og hårrøttene har begynt å produsere færre hårstrå. I dette tilfellet kan det være viktig å få satt i gang en gjenvekst før hårrøttene lukker seg for godt. 

Det er viktig å huske på at ved fullstendig bortfall av hårfollikler vil ingen produkter eller behandlinger ha en effekt på hårets vekst. 

Vi kan anbefale Crescina Re-growth – Et produkt som setter i gang gjenvekst i hårrøttene, og som er effektivt mot hårtynning.

Vi kan også anbefale Crescina Complete – En komplett behandling som hjelper mot håravfall og hårtynning. 


Kontakt oss 

Har du en henvendelse eller spørsmål? Fyll ut vårt kontaktskjema eller ring oss på telefon 40 67 44 40.