Håravfall hos kvinner

Mister du mye hår? Håravfall kan være svært plagsomt, og det kan ramme både kvinner og menn. Håravfall hos kvinner kan komme som en overraskelse, og mange tar det svært tungt. Heldigvis er det mulig å gjøre noe med. Crescina består av en rekke ulike produkter som har dokumentert effekt mot håravfall hos kvinner og menn. Se alle produktene her.

Påvirker selvbildet

Håravfall hos kvinner kan være spesielt sjenerende, fordi det ofte ikke forventes. Hos menn starter håravfall fra 30 års alder eller enda tidligere, og skyldes testosteronproduksjonen som får hårsekkene til å skrumpe inn. De fleste menn er forberedt på at de kan bli rammet av håravfall en eller annen gang i løpet av livet, mens for kvinner kan det komme som et sjokk. Håravfall assosieres i større grad med mannlig aldring, enn med kvinnelig.

Glansfullt og fyldig hår forbindes med sunnhet og skjønnhet. Hos kvinner forbindes også hår med femininitet og fruktbarhet, og håravfallet kan derfor gå svært hardt inn på den som er rammet.

Håravfall og hårtynning kan påvirke selvbildet både hos kvinner og menn. Hvis du er plaget med håravfall, kan du få tips til hva du kan gjøre for å forebygge det her.

Årsaker til håravfall

Hårtap skjer når hårroten ikke klarer å holde fast på hårstrået, slik at det faller ut for tidlig. Det er vanlig å miste 100 hårstrå om dagen, men noen ganger faller enda større mengder hårstrå av samtidig.

Noen av de vanligste årsakene til hårtap eller håravfall hos kvinner kan være stress, hormonell ubalanse, mangel på næringsstoffer eller infeksjoner i kroppen. Håravfall kan også skyldes arv eller miljø.

Kvinner kan oppleve forbigående håravfall ved for eksempel graviditet eller under amming. Hvis du plutselig mister veldig mye hår på kort tid, bør du oppsøke lege.

Håravfall i overgangsalder

I menopausen (overgangsalderen) er det svært vanlig å bli rammet av håravfall. Faktisk vil så mye som hver tredje kvinne i overgangsalderen oppleve en eller annen form for hårtap.

Årsaken til at hårveksten blir påvirket i overgangsalderen er at hormonnivåene av østrogen og progesteron synker. Når kroppen produserer mindre av disse hormonene, blir nivået av androgene hormoner (mannlige hormoner) mer dominerende. Hormonforandringene fører til at håret vokser saktere og blir tynnere, hvilket igjen kan forårsake håravfall hos kvinner.

Andre faktorer som kan føre til at den naturlige hårveksten blir forstyrret i overgangsalderen, er stress, psykiske påkjenninger og vitaminmangel.

 

Midler mot håravfall hos kvinner

Dersom du er plaget av håravfall, finnes det en rekke ting du kan gjøre selv. Det beste du kan gjøre for kroppen din er å ha en sunn og balansert livsstil. Sørg for å spise riktig, trene regelmessig og kanskje viktigst - stresse ned. Stress fører til at kroppen øker produksjonen av kortisol, noe som igjen kan stimulere håravfall.

Hvis du mister mye hår, gjør du lurt i å ta grep tidlig. Dersom hårsekkene lukker seg helt, stopper også produksjonen av nye hår.

Det finnes mange forskjellige midler som hjelper mot håravfall. Crescina er en serie behandlinger mot lett til kraftig håravfall hos kvinner og menn. Crescina inneholder aktive ingredienser som stimulerer hårets naturlige vekst.

Vi anbefaler ulike produkter for håravfall hos kvinner og menn, fordi kvinner og menn har ulikt hår og ulike behov. Deretter velger du hvilken grad behandlingen skal ha, avhengig av hvor omfattende hårtapet er. Opplever du lett til moderat hårtap kan du velge grad 500, og dersom du har moderat til kraftig hårtap bør du gå for grad 1300.

Er du usikker på hvilken grad av hårtap eller hårtynning du har, kan du lese mer om de ulike gradene her.

Ikke fortvil!

Er du sterkt plaget av håravfall? Ikke fortvil! Håravfall hos kvinner er mye vanligere enn de fleste tror. Det finnes mye du kan gjøre selv, og mange midler du kan prøve.

Det er ikke uvanlig å bli rammet av forbigående håravfall, og så lenge hårsekkene ikke lukker seg vil håret normalt vokse tilbake av seg selv.

Er du mann som plages av hårtap, har vi egne sider for håravfall hos menn.