Håravfall

Håravfall, hårtap og hårtynning er svært vanlige problemer. Håravfall skjer når enkelte hårstrå faller fra hårfestet i hodebunnen, mens hårtap skyldes mangel på vekst av nytt hår.

Dette kan være et sårt og sjenerende problem, fordi mange forbinder håret med selvbildet. En skinnende og fyldig hårmanke assosieres gjerne med sunnhet og skjønnhet, og derfor kan det oppleves som svært plagsomt å miste håret.

Hvis du er plaget av håravfall, finnes det hjelp. Det kan være vanskelig å orientere seg i jungelen av tips og råd. Her kan du lese om hva slags midler som finnes mot håravfall.

Håravfall rammer både menn og kvinner

Det er mange som rammes av håravfall en eller annen gang i livet. At håravfall kun er et mannlig problem er en myte. Faktisk rammes 1/3 av kvinner i overgangsalderen av håravfall, noe som skyldes at hormonnivåene av østrogen og progesteron synker.

Hos menn starter håravfall vanligvis i 30-50 års alderen. Testosteronproduksjonen får hårsekkene til å skrumpe, og håravfallet blir derfor synligere enn hos kvinner.

Ved hårtynning oppleves håret som tynt og av dårlig kvalitet. Hårrøttene produserer færre hårstrå, og viker og måne blir mer framtredende. Da er det viktig å sette i gang hårveksten før røttene lukker seg for godt.

Crescina Re-growth er et produkt som setter i gang gjenvekst i hårrøttene, og som er effektivt mot hårtynning.

Noen vanlige årsaker til håravfall kan være:

 • Stress

 • Graviditet

 • Hormonell ubalanse

 • Medisinsk behandling

 • Mangel på næringsstoffer

 • Infeksjoner i kroppen

 • Varmebehandling

 • Arv og miljø

De fleste menn er forberedt på at håravfall vil ramme dem en eller annen gang i løpet av livet, mens for kvinner kan det komme som et sjokk. Kvinner kan oppleve perioder med håravfall, som skyldes stress, graviditet, hormoner eller kosmetiske behandlinger.

Hva kan du selv gjøre?

Hvis du er rammet av håravfall og ønsker å gjøre noe med det, finnes det en rekke midler. Crescina har dokumentert effekt mot lettere til kraftig hårtynning og synlig hårtap. Finn de ulike produktene fra Crescina her.

Crescina inneholder aktive ingredienser som stimulerer hårets naturlige vekst, også etter at du er ferdig med kuren. Du trenger derfor ikke å bruke Crescina til evig tid. Vi anbefaler at behandlingen varer i 3-4 måneder for å oppnå ønsket effekt. Det er også viktig at du starter behandlingen så tidlig som mulig, for å unngå at hårsekkene lukker seg.

Hvis hårsekkene lukker seg er det dessverre for sent. Sørg derfor for å starte behandlingen i god tid, hvis du plages av håravfall.

Les mer om hva du selv kan gjøre her.

Det beste du kan gjøre for å holde kroppen i balanse, er å opprettholde en sunn livsstil. Spis riktig, tren regelmessig og stress ned. Stress fører til at kroppen øker produksjonen av kortisol, noe som kan stimulere håravfall.

Hodebunnen trenger pleie, akkurat slik som resten av kroppen. Sørg for å smøre hodebunnen med solkrem for å unngå å bli brent. Hvis du har flass, skorper eller sår i hodebunnen, bør du gjøre noe med det. God blodsirkulasjon er bra for hårveksten, så sørg derfor for å massere hodebunnen jevnlig. Dette kan du enten gjøre selv, eller for eksempel hos frisøren.

Crescina har en rekke aktive ingredienser som hjelper til å stimulere hårets naturlige vekst, reparere keratin i håret og holde på fuktigheten.

I tillegg til å motvirke håravfall har Crescina evne til å

 • Gi håret mer volum

 • Gi naturlig glød

 • Beskytte mot skader fra rot til tupp

Vi anbefaler ulike produkter for kvinner og menn som plages av håravfall.

Her kan du lese om de ulike alternativene for kvinner.

Her kan du lese om de ulike alternativene for menn.