Hyaluronsyre er blitt en snakkis

The New York Times, Vogue, Financial Times,  Elle  og mange andre magasiner og ukeblader har skrevet om mirakelmolekyler som fungerer og som reduserer rynker og fine linjer. Disse hyaluronsyrene er blitt en trend og står høyt på agendaen når man beskriver de viktigste anti-aging produkter i verden. Molekylene er svært ettertraktet i skjønnhetsindustrien.

 

Visste du at Fillerina består av hyaluronsyrer? Les mer om de ulike produktene fra Fillerina her!

 

Et naturlig stoff i kroppen

Hyaluronsyre er et stoff som produseres naturlig av kroppen for å fukte og beskytte hudvevet. Kjemisk er hyaluronsyre klassifisert som et glykosaminoglykan, siden molekylet dannes av to enkle sukkerarter, glukuronsyre og N-acetylglukosamin, i gjentakende molekylsekvenser. Denne spesielle molekylstrukturen kan holde igjen og samle store mengder vann i hudvevet, slik at huden fuktes og beskyttes ved ekstra sterk spenning og belastning. Hyaluronsyre kan binde til seg vann opp til tusen ganger sin egen vekt.Den høye tiltrekningen til andre hyaluronsyremolekyler og andre komponenter i den ekstracellulære matriksen gjør at det dannes et tett og komplekst nettverk av molekyler som opprettholder hudvevets styrke, form og struktur.

 

Reduksjon av hyaluronsyre i huden med alderen

Hyaluronsyre er en viktig og naturlig komponent i huden, som bidrar til å gi huden mykhet og elastisitet. Konsentrasjonen av hyaluronsyre i hud- og bindevevet reduseres imidlertid med alderen. Selv om denne konstante og omfattende reduksjonen er en av hovedårsakene til aldring av huden, gjør hyaluronsyre det mulig å fornye selv moden hud, ved å stimulere hudcellene til å gjenopprette fasthet i huden.Hyaluronsyre kan også brukes ved korrigering av andre kosmetiske hudtilstander, for eksempel å redusere synligheten av arr, gjøre lepper fyldigere og øke volumet i kinnbein. Jo yngre vi er jo høyere nivå av hyaluronsyre har vi i kroppen. Alder og eksponering for UV-lys fører til at huden "faller sammen" som fører til rynker, fuktigheten reduseres og resultatet blir en mindre  elastisk hud med synlige aldringstegn.

 

Penetrerer dypt ned i de ulike hudlagene

I likhet med hyaluronsyrefillere brukt i kosmetisk medisin, er målet med Fillerina® å få store mengder hyaluronsyre til å penetrere dypt ned i de ulike hudlagene, for å fylle de mest synlige og innsunkne hudområdene (spesielt slappe hudområder, rynker og fine linjer), og for å øke volumet i kinnbein og lepper.

 

Se vårt utvalg av Fillerina med hyaluronsyre her

 

Lurer du på hva hyaluronsyre er?

Du har kanskje hørt om hyaluronsyre, men vet du hva det er? Du vet kanskje at det brukes i kosmetikk og fillerbehandling. Men hva gjør hyaluronsyren med huden og hvorfor er det effektivt mot rynker?

 

 

Hyaluronsyre er laget av to ulike sukkerstoffer som binder store mengder fuktighet. Tenk den en svamp som blir fylt med vann. Hyaluronsyre binder store mengder vann i huden og har en unik evne til å øke volum og fuktighet i huden.

Reduseres med alderen

Hyaluronsyre er en viktig og naturlig komponent i huden, som bidrar til å gi huden mykhet og elastisitet. Konsentrasjonen av hyaluronsyre i hud- og bindevevet reduseres imidlertid med alderen og gjør at leddene kjennes stivere og huden mister volum. Selv om denne konstante og omfattende reduksjonen er en av hovedårsakene til aldring av huden, gjør hyaluronsyre det mulig å fornye selv moden hud, ved å stimulere hudcellene til å gjenopprette fasthet i huden. 

Daglig tilførsel av Hyaluronsyrer 

Det finnes hyaluronsyre blant annet  i kosmetiske produkter for å bygge opp volum og fylde naturlig ved å tilføre dette stoffet i den naturlige hudpleieserien Fillerina som har de ingrediensene du bør ha i ditt daglige hudpleieprogram.

Naturlig stoff i kroppen

Hyaluronsyre er et stoff som produseres naturlig i kroppen for å fukte og beskytte hudvevet. 

Binder store mengder vann

Studier viser at Hyaluronsyre tiltrekker 1000 ganger sin egen vekt med vann.  Den spesielle molekylstrukturen kan holde igjen og samle store mengder vann i hudvevet, slik at huden fuktes og beskyttes ved ekstra sterk spenning og belastning. Det dannes et tett og kompleks nettverk av molekyler som opprettholder hudvevets styrke, form og struktur.

Økt fylde og volum

Hyaluronsyre kan også brukes ved korrigering av andre kosmetiske hudtilstander, for eksempel å redusere synligheten av arr, gjøre lepper fyldigere og øke volumet i kinnbein.

Smøremiddel

Hyaluronsyre er en meget viktig del av bindevevets grunnsubstans. Hyaluronsyre finnes også i leddvæske og er med på å gi den dens seige konsistens og gjør den til det beste smøremiddel som finnes.

 

Visste du at Fillerina består av hyaluronsyrer? Les mer om de ulike produktene fra Fillerina her!

 

Ikke alle Hyaluronsyrer er like. Men som du sikkert vet er Hyaluronsyre fantastisk bra for huden din. Den fukter og støtter huden slik at den blir sunnere og sterkere. I tillegg får du en hud som ser yngre ut, virker mer elastisk og øker kollagenproduksjonen, slik at huden virker yngre med mer glød og styrke. Hyaluronsyrer gir deg en "plumping effekt" og fyller ut fine linjer og rynker. Men da må størrelsen på hyaluronsyren ha en riktig sammensetning med ulik størrelse og vekt.

 

 

Viktig med ulik størrelse og vekt

Men vet du at det er mer komplisert enn det? Det er viktig at Hyaluronsyrene har ulik størrelse og vekt ellers vil de ikke kunne penetrere ned i de dypere hudlagene. Fordelene med produkter med ulik molekylstørrelse er at de små partiklene baner vei ned i hudlagene slik at de større molekylene fyller ut mer også i de nedre hudlagene. Fillerina bekjemper aldringtegn ved at produktet inneholder seks ulike Hyaluronsyrer med ulik størrelse og vekt. Produktet har kliniske studier som dokumenterer tydelig effekt. Link til effektstudiene.  

Små og store molekyler trekker lettere ned i huden

Penetreringen i de ulike hudlagene er avhengig av både de små og store molekylstørrelsene. Hvis de er for store vil de ikke klare å penetrere huden og blir bare sittende på utsiden av huden. Hvis de er for små vil de ikke være nyttig for huden. Fillerina inneholder høyeste kvalitet av Hyaluronsyrer og kliniske studier har dokumentert effekten både på rynkedybde og ansiktsløft. 

Suger som en svamp 

Hyaluronsyrene molekylene trekker til seg fuktigheten i huden som en svamp. Disse molekylene trekker til seg tilsvarende 1000 ganger eget fuktighetsvolum. Derfor er Hyaluronsyrebehandling blitt veldig populert. Men størrelsen på Hyaluronsyremolekylene avgjør om det lar seg gjøre å penetrere, restrukturere og revitalisere huden i de nederste hudlagene. Jo mindre molekylestrørrelser jo lengre ned i huden trekkes og virker hudbehandlingen. De minste molekylene klarer også å sette igang hudens egenproduksjon av hyaluronsyrer samt egen kollagenproduksjon.

 

Se vårt utvalg av Fillerina med hyaluronsyre her!