Håravfall

Håravfall rammer ofte kvinner i overgangsalderen

Hormonnivåene av Østrogen- og progesteron synker i overgangsalderen. I menopausen (overgangsalderen) kan man oppleve hetetokter, humørsvingninger og søvnproblemer. Hårtynning og håravfall er også vanlig. Noen kvinner opplever at hårfeste ”blir høyere”, det blir tynt med hår på hodet. Selv om det ikke er like synlig hos kvinner som hos menn er dette et sårt og vanskelig problem selv om håravfall ofte er litt mer diffust hos kvinner. 

 

Visste du at Crescina hjelper mot håravfall? Se de ulike produktene fra Crescina her


Østrogen og progesteron

Hjelper håret å gro raskere og forbli på hodet lengre. Når kroppen produserer mindre av disse hormonene vokser håret saktere og blir også tynnere. Når østrogen og progesteron nivået blir lavere øker de androgene hormonene (mannlige hormoner). Androgene reduserer hårfolliklene som igjen fører til håravfall og hårtynning. Hormonforandringene  er en av faktorene som kan påvirke håret i overgangsalderen.

Andre faktorer som påvirker håravfall

Det er mange faktorer som påvirker håret i overgangsalderen som f.eks. høyt stressnivå, sykdom eller mangel på vitaminer og stoffskifte.

Kan du gjøre noe for å unngå håravfall og hårtynning?

Hårtap og hårtynning kan ha noe med din helsetilstand å gjøre, og det kan du påvirke. Ta en gjennomgang av hvordan du lever, å se hva du kan forandre på. Her er noen ting å tenke gjennom:

1. Reduser stress

Det er viktig å finne balanse og ro slik at kroppen kan gjenopprette balanse i hormonivåene. Yoga og andre avslappende pusteøvelser er bra for å redusere symptomene og plagene ved overgangsalderen. Regelmessig trening kan redusere stress.

2. Vær i bevegelse

Trening er en viktig nøkkel til en sunn livsstil. Regelmessig trening gjør deg sterkere og gladere. Det forebygger humørsvingninger, overvekt og søvnproblemer. Alle disse faktorene bidrar til  en bedre hormonbalanse som også virker gunstig på hårveksten. Velg den type trening som du liker enten det er å gå en tur med en venninne, dra på helsestudio eller ta en løpetur.

3. Spis sunt

Et balansert, lavkalori basert kosthold er det beste du kan gi håret ditt. Pass på å få i deg nok korn, frukt og grønnsaker under hvert måltid. Det er også viktig å få i seg enumettet og flerumettet olje slik som olivenolje eller rapsolje. Drikk også grønn te og ta vitamin B6 og folsyre, det er med på å stimulere hårveksten og kan derfor bidra til mindre plagsomt håravfall.

Essensielle fettsyrer spiller også en viktig rolle for å beholde et sunt hår. Disse essensielle fettsyrene finner du i følgende matvarer:

  • Laks og tunfisk
  • Linfrøolje
  • Valnøtter og mandler

4. Drikk vann og pass på fuktighetsbalansen

For å fungere trenger kroppen din nok fuktighet og spesielt vann som er sundt og godt. Unngå juice, brus og andre drikker som inneholder sukker.

5. Velg naturlig

Unngå hårføner og rettetang. Slike verktøy sliter og ødelegger håret og kan bidra til håravfall og hårtynning.

Hairextension og andre styling produkter kan også skade håret. Hvis du må farge håret er det best å velge naturlig hårfarging. Kjemikaliene som finnes i de vanligste hårfargingsproduktene kan gi deg problemer som håravfall. Når du vasker håret bruk gjerne balsam som gir næring til håret. Pass også godt på hodebunnen, gi deg selv massasje og skyll godt ut alle produktene slik at du har en ren hodebunn. Talg, stylingprodukter og forurensning må vaskesog skylles godt ut. Når du er i solen bruk solhatt for å beskytte håret.

6. Spør legen eller på apoteket

Håravfall kan komme av bivirkninger ved legemiddelbruk. Snakk med legen din om dette, kanskje kan du bytte til andre medisiner som ikke gir slike bivirkninger. Det finnes også produkter som kan hjelpe, uten resept på apoteket. Snakk med de apoteksansatte som kan anbefale produkter, som f.eks.:

 

Crescina HFSC 100 1300

Et kosmetisk produkt til bruk på hodebunnen. Komplett behandling hjelper mot håravfall og hårtynning. Produktet kan kjøpes her

 

Håravfall og hårtynning rammer 1/3 del av kvinner i overgangsalderen dette skyldes at hormonnivåene av østrogen- og progesteron synker i overgangsalderen. I menopausen (overgangsalderen) kan man oppleve hetetokter, humørsvingninger og søvnproblemer. Hårtynning og håravfall er også vanlig. Noen kvinner opplever at hårfeste ”blir høyere”, det blir tynt med hår på hodet. Selv om det ikke er like synlig hos kvinner som hos menn er dette et sårt og vanskelig problem selv om det ofte er litt mer diffust hos kvinnene. 

 

 

Les mer om Crescina som virker behandlende mot hårtynning og håravfall her!

 

Håravfall er et veldig vanlig problem spesielt hos kvinner. Alle kvinner kan rammes av denne tilstanden. Plagene er vanligst etter overgangsalderen. Det er ikke uvanlig at man en periode av livet merker økende håravfall. Dette kan for mange gi depresjon og en tung sinnstilstand.

 

Ja, det er selvfølgelig frustrerende når du har prøvd alt av sjampoer, ulike kurer og behandlinger og ingenting virker mot håravfallet. Jeg har full forståelse for problemet og skjønner at det er skremmende og trist og miste mer og mer hår. Det å se at hårmanken forsvinner litt og litt er forferdelig.  Men les videre her, så skal jeg fortelle om et nytt produkt på markedet som heter Crescina og som har hjulpet mange til å få håret tilbake på en enkel og naturlig måte. Ingen smerte, bare litt tålmodighet kreves fordi Crescina virker best etter 4 måneder.

Crescina Re-growth er en kur (du stopper når kuren er ferdig eller du har fått resultatet du ønsker deg) mot håravfall og stimulerer håret til gjenvekst. Produktet jobber nede i hårroten og inneholder en stamcelleaktivator som hjelper mot hårtynning. Aktivatoren stimulerer til sterkere hår, mer pigmentering og flere hårstrå i hver hårfollikkel. Alle disse virkningene bidrar til ett tykkere, sterkere og fyldigere hår. Du vil også oppleve at håravfallet vil normaliseres og minimeres etter kort tid.

Produsenten Labo Cosprophar Suisse har 9 patenter på formuleringen og gjennom forskning og forbedring av produktet viser kliniske studer 100 % effekt hos forsøkspersonene og i gjennomsnitt fikk disse 6300 nye hår etter 4 måneders behandling. Crescina er et av de aller mest effektive produktene mot håravfall og hårtynning på markedet!

La meg beskrive ingrediensene 

Crescina har 9 patenter i USA, Europa, Sveits og inneholder de aktive ingrediensene Cystine, Lysine og Glycoprotein som hjelper til å stimulere til naturlig hårvekst. Andre ingredienser som Hydrolysert Keratin Protein erstatter faktisk manglene eller ødelagt keratin i håret. Propylen Glycol er et kjemisk stoff som holder på fukten i håret ditt.  

Hydrolyzed Rice Proteins har en evne til å

-       Gi håret mer volum og gjør det enklere å style/ håndtere

-       Beskytter håret mot skader

-       Gir naturlig glød

-       Beskytter og nærer håret fra rot til tupp

-       Passer til alle hud/hodebunn typer

-       Gluten fri og uten GMO (genmodifisering)

 

Tilbakemeldinger fra kunder

 Jeg har ganske sunt og medium tykt hår, men det betyr ikke at jeg ikke mister endel hår. Jeg mistet så mye at jeg ble redd og frustrert. Jeg har brukt Crescina i 3 måneder nå, og jeg har nesten ikke håravfall lengre. Jeg har fått masse nytt hår. Jeg har fått mer volum og mer naturlige krøller.

Jeg fortalte om produktet til moren min og hun ville også prøve. Hun har tynnere hår enn meg. Hun brukte produktet i 3 måneder og er skikkelig imponert over resultatene. Alt i alt kommer jeg til å kjøpe produktet igjen og vil anbefale det til alle som lider av håravfall.”.

                                                                                                                                                                Bianca

 

 

Se vårt utvalg av produkter fra Crescina som virker behandlende mot hårtynning og håravfall her!