Se våre nye produkter!

Nyheter

Søk

Søk etter produkt eller kolleksjon

Borago Officinalis seed oil

  • 1 min å lese

Borago Officinalis seed oil

Borago Officinalis seed oil eller agurkurtfrøolje som den heter på norsk, er en næringsrik olje som passer for alle hudtyper. Den pleiende oljen virker mykgjørende på hudbarrieren (1) og har en beroligende effekt som gjør den spesielt egnet for sensitiv hud.

Agurkurtfrøolje er en av de rikeste kildene til den essensielle omega-6 fettsyren (gamma- linolensyre GLA) med sine styrkende egenskaper på huden. GLA er en type fettsyre om omdannes til prostaglandin 1 (PGE1) i kroppen, og den virker nesten som et hormon med dempende effekt på inflammasjon i huden. (1) Det pågår studier som indikerer at GLA fra agurkurtfrøolje virker helende på hud med atopisk eksem. (1,2) Hvis huden din er irritert, ute av balanse, sensitiv eller du plages med rødhet kan produkter (fuktighetskrem, renseprodukter, serum med mer) som inneholder denne oljen være verdt å prøve.

Husk at essensielle oljer i høykonsentrert form kan gi irritasjoner i huden. Alle essensielle oljer må fortynnes før bruk. Dette gjelder også for agurkurtfrøolje.

Agurkurtolje blir mye brukt i hudpleie på grunn av sine beroligende egenskaper. Urten er opprinnelig hjemmehørende i Middelhavsområdet, men har etter hvert spredt seg til solrike områder i Europa. Både de ovale bladene og den robuste hårete stilken lukter av agurk når de knuses. Urten har karakteristiske blå blomster. 

 

Kilder: 
(1) https://www.mdpi.com/1422-0067/19/1/70/htm

(2) https://link.springer.com/article/10.1007/s12325-014-0093-0
(3) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22123240/