Søk

Skjellfjerning ved psoriasis

  • 3 min å lese

Hvordan fjerne skjell fra psoriasis?

Psoriasis er en autoimmun hudsykdom som rammer omtrent to prosent av befolkningen. Man er ikke helt sikre på hva som gjør at enkelte får denne sykdommen, men forskere antar at det er snakk om et samspill mellom arvelige faktorer og endringer i immunforsvaret. Dersom en eller begge foreldrene dine har psoriasis, er sjansen derfor betydelig økt for at du kan få det. 1,2

En psoriasisdiagnose må stilles av en lege, men karakteriseres som oftest av skjellete, rødlig utslett. Det er vanligst å få utslett i strekksonen på knær og albuer, men utslettet kan oppstå hvor som helst på kroppen. For noen arter det seg som rødlige områder på størrelse med en mynt, mens andre kan ha større sammenhengende områder som er berørt av utslettet. For mange med sykdommen er hovedutfordringen å fjerne skjell fra psoriasisen. Dette er vesentlig for å kunne behandle psoriasisen på best mulig måte.

Skjellene eller plakket fra psoriasis er en opphopning av hudceller, og kan være rødt, kløende og sårt med hvite eller sølvfargede skjell.

 

Slik fjerner du skjell fra psoriasis

Fuktighetsbehandling er vesentlig for psoriasispasienter fordi det kan bidra til å mykgjøre skjell og plakk, fjerne flass og redusere kløe og rødhet. Velg en fuktighetskrem som inneholder virkestoffer med keratolytiske egenskaper som hjelper til å løse opp skjell og fortykket hud. For de aller fleste vil virkestoffet karbamid være til hjelp da det har både fuktighetsbevarende og keratolytiske egenskaper. Med en konsentrasjon fra 10 % og høyere virker karbamid mykgjørende og eksfolierende på huden3, slik at skjell fra psoriasis løses opp.Det finnes utallige preparater på markedet som inneholder karbamid, men det er viktig å finne et produkt som også inneholder andre pleiende og beroligende ingredienser – samt at mengden karbamid står i forhold til hvor hardt angrepet du er av skjell fra psoriasis.

 

Mykgjør og fjerner skjell fra psoriasis

Urelia hudserie fra franske Isispharma har produkter som er spesielt tilpasset fortykket, tørr og skjellete hud fra psoriasis. Mange har opplevd at karbamid svir ved påføring. Urelia hudserie er basert på virkestoffet karbamid, men den er formulert ved hjelp av en teknologi hvor karbamid er pakket inn i en fuktfilm som kontrollerer frigivelsen, og som gjør at produktet ikke svir når det smøres på huden. Denne fuktfilmen heter Xpertmoist®, og den skaper et optimalt helende miljø for tørr og sprukken hud.4

Urelia 50 hudkrem inneholder 50 prosent karbamid som effektivt fjerner fortykket hud og skjell fra psoriasis. Den virker oppløsende på det øvre forhornede hudlaget, og gir samtidig minimalt med svie ved påføring. Urelia 50 sørger for en kraftig rehydrerende effekt på tørt og hardt hudområde.

Når du har fått mykgjort og fjernet skjellene, vil du merke bedre bevegelighet på de områdene hvor de fortykkede skjellene har ligget. Det er da naturlig at den oppfølgende medisinske behandlingen, eller lysbehandlingen, ordinert av din lege blir mer effektiv fordi huden er forbedret for absorpsjon når den er fri for opphopning av døde hudceller.

Med Urelia 50 smører du på områder med fortykket hud og skjell fra psoriasis to ganger om dagen i en til to uker. Om du sliter ekstra mye kan det være riktig for deg å bruke Urelia 50 over noe lengre tid.

Etter behandling med Urelia 50 kan det være lurt å smøre huden med en lettere kremformulering egnet for hele kroppen. Urelia 10 er en kroppskrem med 10 prosent karbamid og den er også formulert med den spesielle teknologien som gjør at den ikke svir ved påføring. Dermed tåles den godt av både voksne og barn. Urelia 10 har lett keratolytisk effekt, heler og lukker huden, gir fukt og er en god hudkrem for tørr hud med psoriasis. Du kan smøre Urelia 10 på kroppen en til to ganger daglig etter behov.

Vi anbefaler ikke bruk av Urelia 50 eller Urelia 10 direkte på åpne sår.Slik fjerner du skjell fra psoriasis hodebunn

Mange psoriasispasienter som sliter med skjell og fortykket hud i hodebunnen, synes det kan være utfordrende å finne gode produkter som hjelper og som samtidig ikke svir. En annen utfordring er at mange produkter er oljebasert og vanskelig å vaske av.

Urelia gel er en mild vaskegel som er egnet for bruk i hodebunnen for å fjerne skjell og fortykket hud. Den inneholder 10 % karbamid som mykgjør og fjerner den fortykkede hodebunnshuden og samtidig tilfører fukt. Den skummer og kan brukes akkurat på samme måten som en sjampo. Påfør en passende mengde, masser i hodebunnen, la virke i tre til fem minutter og skyll deretter godt av. Gjenta gjerne to til tre ganger i uken. Ønsker du en ekstra virkningsfull behandling kan du sove natten over med Urelia gel på tørr hodebunn og vaske av dagen etter. Urelia gel tilfører mye fukt til huden samtidig som den er skånsom og lett å vaske av. Foruten å fjerne skjell fra psoriasis i hodebunnen, er Urelia gel også egnet for vask av tørre hudområder på ansikt og kropp.

 

Kilder:
(1) www.nhi.no/sykdommer/hud/psoriasis/psoriasis-oversikt/
(2) https://www.hudportalen.no/psoriasis/hva-er-psoriasis
(3) https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/keratolytic-agent
(4)Xpertmoist® produktblad

Søk etter produkt eller kolleksjon