Se våre nye produkter!

Nyheter

Søk

Søk etter produkt eller kolleksjon

Renserutine for hud med kviser

 • 3 min å lese

Slik renser du huden når du har kviser og uren hud

Daglig rengjøring er svært viktig, uansett om du har uren hud og kviser. Men et renseprodukt skal alltid være tilpasset din hudtilstand og hudtype. Det er også viktig å huske at kviser og uren hud er en hudtilstand. Du kan fremdeles ha en tørr hudtype, og en hud som krever en rens som både renser i dybden og tilfører rikelig med fukt. Huden skal aldri føles stram etter rens, da bruker du feil renseprodukt.

 

Her har vi samlet våre beste rensetips for deg som sliter med uren hud og kviser:

 • Ikke dropp morgenrensen!
  Når vi sover skiller kroppen vår ut avfallsstoffer. Huden produserer også talg, akkurat som på dagen. Morgenrensens hovedoppgave er å skylle vekk overflødig talg, urenheter og avfallsstoffer. En god rens hver morgen gir også påfølgende produkter som fuktighetskrem og serum, mye bedre forutsetninger til å virke optimalt.

  En uren hud med kviser er ganske sensitiv og reaktiv. Bruk derfor milde renseprodukter som er tilpasset din hudtype og som renser skånsomt uten å forstyrre hudens naturlige fukt-og lipidbarriere. Huden renses lett om morgenen og mer grundig om kvelden. Huden bør forøvrig få lov til å være i ro så mye som mulig. Ikke pell på kvisene! 
 • Betente kviser?
  Hvis du har kraftige, betente kviser bør du ikke bruke produkter med rensekorn da disse kan irritere huden. Bruk heller et mildt, men effektivt ansiktsvann og se etter talgregulerende ingredienser som f.eks Sink-PCA, og 5-α-avocuta.  
 • Rens huden før du legger deg
  I løpet av dagen utsettes huden vår for urenheter, svette, sol, kulde, varme, forurensninger og mye, mye mer. Rens huden ekstra godt før du legger deg, spesielt hvis du bruker sminke, og avslutt med en fuktighetskrem slik at huden ikke overproduserer talg for å fukte seg selv mens du sover. 
 • Bytt putetrekk oftere enn vanlig
  Talg og avfallsstoffer legger seg også på puten vår når vi sover. Hvis du sliter med uren hud og kviser kan du med fordel bytte putetrekk litt oftere.
 • Rosacea eller kviser?
  Rosacea kan ofte forveksles med kviser. Rosacea er en kronisk hudbetennelse der blodkarene i ansiktet utvider seg lett og forårsaker vedvarende rødhet i huden. Etter hvert kan det komme kviselignende utslett. Forskjellen mellom rosacea og kviser er derimot at man ved rosacea ikke har hudormer. Rosacea er også mer utbredt hos voksne. Har du rosacea anbefaler vi at du bruker et mildt ansiktsvann. Aquaruborilinneholder  ekstrakt fra kamille og vårkål som virker beroligende og mykgjørende. Er du usikker på om huden din er uren med kviser, eller om du har rosacea, kan du alltid kontakte oss så hjelper vi deg.

 • Uren hud, tette porer og sorte prikker
  Sliter du med uren hud, tette porer og sorte prikker kan du med fordel bruke en rens som rengjør i dybden og som inneholder rensekorn, salisylsyre og fukt. Salisylsyre motvirker og forebygger kviser og er lett bakteriehemmende, noe som er gunstig da bakterier kan skape betente kviser.

 

HUSK: Hvis du har store, betente kviser skal du ikke bruke et renseprodukt med rensekorn. Velg da heller et mildt talgregulerende rensevann.

 

Har du hudormer bør du prøve en krem med glykolsyresom har god effekt på hudormer. Glykolsyre åpner tette porer og fjerner døde hudceller ved eksfoliering. Påfør glykolsyrekremen etter rens på de affiserte områdene og la det trekke inn i 5 minutter før du fortsetter neste steg i din kveldsrutine.