Se våre nye produkter!

Nyheter

Søk

Søk etter produkt eller kolleksjon

Kviser og akne på rygg og bryst

 • 2 min å lese

Kviser på ryggen og brystet

Å få kviser og akne på rygg og bryst er et vanlig og sjenerende problem. Halvparten av de som sliter med akne i ansiktet, får også akne på rygg eller bryst eller andre steder på kroppen. Om sommeren er man spesielt utsatt for utbrudd på kroppen som følge av varme og økt luftfuktighet. I likhet med ansiktet, oppstår kviser når porene tettes igjen og det dannes betennelser i talgkjertelen. Den underliggende betennelsen kan føre til store kviser som er smertefulle, ømme og irriterte. Det er en høy produksjonen av talg i kjertler på rygg og bryst som gjør at man finner oftere kviser på disse hudområdene. 

 

Årsaker til kviser

En viktig årsak til kvisedannelse er hormonelle endringer som påvirker talgproduksjonen. Økt produksjon av det mannlige kjønnshormonet testosteron fører til forstørrede talgkjertler og økt talgproduksjon. Dette kan føre til at kjertlene får et overskudd med talg som ikke blir skilt ut til hudoverflaten. Etterhvert vil tilstoppingen av talgkjertelen føre til en inflammasjonsreaksjon i huden. Den normalt forekommende hudbakterien Propionibacterium acnes trives i talgkjertlene der den medvirker inn på inflammasjonsprosessen og bidrar til betente kviser. Akne forekommer typisk i pubertetsårene, siden økningen i kroppens produksjon av mannlige kjønnshormoner er størst i denne perioden. Andre årsaker til kvisedannelse kan være arvelige faktorer, stress og kosthold. 

   

  Hvordan bli kvitt kviser?
  Det er viktig at hudområder på rygg og bryst også blir ivaretatt med riktige produkter mot akne. Det er ikke alltid like lett å komme til ryggen så et godt tips er å bruke Teen Derm Geli dusjen. Teen Derm Geler en vaskegel med rensekorn som åpner porer og renser i dypden. Med α-PURE® COMPLEX for en talgregulerende effekt og salisylsyre som eksfolierer og virker bakteriedempende. Ved betente kviser, bruk Teen Derm Aqua, da Teen Derm Gel med rensekorn kan irritere og midlertidig forverre tilstanden.

  • For betente og irriterte kviser
  • For uren og fet hud
  • Kan brukes på ansikt, rygg og bryst
  • Reduserer porer og urenheter


  Vi anbefaler å bruke Teen Derm serien for å behandle hud med kviser.