Søk

Hard hud og sprekker på hælene

  • 2 min å lese

Hva er hyperkeratose?

Hyperkeratose er en fortykning av hudens hornlag. Den harde huden oppstår ofte på steder som har en tendens til å bli utsatt for langvarig trykkbelastning og gjentatt friksjon, for eksempel hæler og tær. Hyperkeratose kan også skyldes psoriasis, liktorn, vorter eller arvelige forstyrrelser i forhorningsprosessen som iktyose. Etter hvert vil det skje en oppsamling av hard hud som lett blir tørr, og kan sprekke opp til sår. Sprekker på hælen er smertefullt og gjør at huden lettere kan bli infisert av bakterier og sopp. I tillegg kan den harde huden på føttene ofte gi vonde gnagsår. 

 

Hvordan fjerne hard og fortykket hud på føttene?

Det er viktig med en god fothygiene og fotpleie for å forebygge plager på føttene. Jevnlige fotbad etterfulgt av filing og påsmøring av fuktighetskrem er anbefalt. Til fotbadet kan man bruke en vaskegel tilpasset tørr og lett fortykket hud. Urelia gel mykgjør hard hud, fjerner urenheter, avflassing og skorper ved tørr hud.

Fuktighetskremer med 10 % karbamid som Urelia 10 kan brukes til daglig fotpleie. Karbamid bevarer fukt i huden og styrker hudbarrieren. Glyserin, karitésmør og bivoks fukter og mykgjør huden. Smør gjerne føttene inn om natten og ta på tynne sokker slik at fuktighetskremen trekker godt inn.

Når huden er sterkere fortykket anbefales Urelia 50 som inneholder 50 % karbamid. Karbamid i høyere konsentrasjoner virker eksfolierende og er derfor godt egnet som punktbehandling på hard, fortykket hud. Dette er en skånsom, men effektiv behandling. Noen får den fortykkede huden fjernet ved å skjære ned, andre tyr til salisylsyreoppløsninger som kan svi og kan være klissete og vanskelig å få bort. Begge løsninger kan være tidkrevende og er ikke uten risiko for at den friske huden rundt kan komme til skade.

Hele Ureliaserien inneholder Xpertmoist®, en fuktbindende film som består av fuktighetsbevarende aminosyrer (NMF natural moisturising factors) og Alteromonas ferment-ekstrakt. Når produktet påsmøres over det tørre hudområdet skapes det et optimalt helende miljø for tørr og sprukken hud.

 

Vi anbefaler Urelia-serien som behandling av hard og sprukket hud.

Søk etter produkt eller kolleksjon