Se våre nye produkter!

Nyheter

Søk

Søk etter produkt eller kolleksjon

Gjør noe med hudormene

  • 2 min å lese

Hva er hudormer?

Aknehud har karakteristisk økt produksjon av sebum i talgkjertlene. Sebum/talg presses opp til hudoverflaten hvor den smører og beskytter huden. I de tilfeller hvor utførselsgangene fra talgkjertlene fortettes, f. eks. av døde hudceller, samles talg under huden. Dette oppsamlede talget danner det vi kaller hudormer. Svarte hudormer består av talg og keratin og ligger nærmere hudoverflaten. De hvite hudormene har samme innhold som de svarte hudormene, men ligger dypere i huden og er uten åpning. Hudormer som ikke fjernes, kan over tid gi betennelse og kviser. Det er derfor viktig å ikke gå for lenge med dem og igangsette korrekt hudpleie. 

 

Hvordan bli kvitt hudormer og synelige porer?

Rens huden morgen og kveld med velegnet rens for å fjerne smuss og urenheter som kan forverre problemet. Det er viktig at rensen ikke virker sterkt uttørrende fordi huden da vil overkompensere for tørrheten ved å produsere mer talg. Teen Derm Gel er en ansiktsvask og skrubb som er såpefri og egnet for hud med tette porer og urenheter. Rengjør huden skånsomt og inneholder små eksfolierende rensekorn som fjerner døde hudceller. Virker dempende på talgproduksjonen. Har du betente kviser anbefaler vi Teen Derm Aqua, et mildt rensevann som virker forebyggende og dempende på uren hud med lett betente kviser. 

Bruk fuktighetskremer som er tilpasset din hudtype og som ikke tetter igjen porene. Teen Derm K er en lett talgregulerende ansiktsgel som fukter og virker forebyggende og dempende på uren hud med kviser. Etterlater huden matt og med mindre synlige porer. Sensylia 24h er en fuktighetskrem som tilfører huden fukt i 24 timer. Tetter ikke igjen porene og passer til tørr og sensitiv hud. 

Bruker du sminke er det viktig at de ikke tilstopper porene. Unngå fete oljebaserte sminkeprodukter. Vask sminkekostene jevnlig for å unngå bakterievekst som kan forverre hudormene. 

 

Kosmetisk peeling hjemme

Produkter med glykolsyre har god effekt på hudormer. I vårt sortiment har vi Glyco-A som inneholder 12 % glykolsyre som åpner tette porer og fjerner døde hudceller ved eksfoliering. Glyco-A virker på overhuden epidermis. Flere kliniske studier viser at glykolsyrer reduserer kvisedannelse og forbedrer aknehuden betraktelig ved at den åpner tette porer. Glyco-Akan brukes 2-3 ganger i uken og påføres om kvelden.